lauantai 12. syyskuuta 2009

Harvinaisten rotujen tilanne

Toiseksi projektiksi Qismatin rinnalle otin suurtalli Dalekin. Hamsterin omaisen luonteeni takia totesin jo hyvin äkkiä, että suurtalli taitaa olla ainoa vaihtoehto millä pysyn tyytyväisenä. Dalekin kanssa tavoite taitaakin olla hyvin Ionicmainen talli: kisataan jos kisataan, hevosia on viissataamiljoonaa, kuvat ja luonteet sun muut tekstit ovat mitä ovat. Ikää Dalekilla on noin kuukausi, mutta sama innostus on vielä tallella kuin alkuvaiheessa. Hevosia tulee jatkuvasti, tiedä vaikka tallista pian löytyisi lähes joka rotua.


Mutta sitten harvinaisten rotujen tilanteeseen. Branwen Farmin lopettamisen myötä virtuaalimaailmasta katosi yksi harvinaisten kasvattaja. Aktiivisiin lukeutuvat muun muassa Tijuana Stables, VF Miniatures, Djoehem sekä tietysti Ionic. Dalekin linkkilistalta löytyy muutamia muitakin, mutta tämä nelikko on mielessäni päälimmäisenä.
Ionicin blogissakin mainittu lupaavan alun saanut Dordrecht Stall lopetti harvinaisten kasvattamisen ennen kuin se pääsi edes alkuun. Tällaisia yrityksiä on kai nähty aiemminkin, ja itse toivon kovasti ettei Dalek tule lukeutumaan tähän joukkoon.


Virallisesti (NJ:n mukaan) haflingerit eivät taida lukeutua harvinaisiin, mutta näitä aktiivisesti kasvattavat tallit ovat harvassa. Rimeyard on varmasti ensimmäinen nimi mikä nousee mieleen, eikä ihme. Haflingereja kasvattavien määrä on tainnut kuitenkin kääntyä nousuun, ja Dalekistakin löytyy useampi kyseisen rodun edustaja. Samalla voisi hieman mainostaa Wookia, Sorain tallia ja Dalekin yhteistyökumppania.


Wookin sivuilla vierailu muistutti mieleen Kerpan virtuaalihevoset eli RDN hevoskasvatuksen harvinaiset. Jostain syystä tämä on tuntunut aina kovin etäiseltä ja oudolta, mutta en sitten tiedä.


Harvinaisista kun höpisen niin voisinpa muutamista roduista jotain mainita. Andalusialaisia ei kovin moni taida kasvattaa, ja itseltänikin löytyy nykyään vain yksi ori. Geossa majaillut KTS-Talli tuntuu olevan unohdettu, ja katoavatpa sivutkin pian palvelimen lopettamisen myötä.


Randomisti Dalekin hevoslistalta napattu rotu lopetuskappaleeseen on tennessee walker. Itselleni walkerit ovat kovin uusi rotu, ja vaikka niitä tallista löytyy pitkä lista, sivut eivät vielä ole ensimmäiselläkään toiminnassa. Pitääkin tämä urakka aloitella lähipäivinä, ehkä sitä myöten walkerit tulisivat vähän tutummiksi.

Ei kommentteja: