lauantai 27. helmikuuta 2021

Voihan värimoka!

 Olen tuskaillut tämän asian kanssa jo pitkään, ainakin viime syksystä asti. Nyt päätin vihdoin tarttua härkää sarvista ja vinkua tästä blogissa toivoen, että edes joku osaisi heitellä fiksuja kommentteja ja auttaa minua selvittämään kuinka tämä ratkaistaan.


Siitä on nyt melkein vuosi, kun ostin Dragonin. Väri tuotti ensin harmaita hiuksia, mutta lopulta sille löytyi tosi kivat kuvat. Aikaa kului ja Dragonista tuli minulle todella tärkeä sekä mielenkiintoinen tarinahevonen. Ori kävi näyttelyissä ja viime lokakuussa se myös kantakirjattiin.

En enää muista koska tähän heräsin, mutta syksyn aikana tajusin tehneeni aivan järjettömän mokan. Dragonin kuvissa oleva hevonen on perlino, mutta Dragon itse on hopeanmustanvoikko. Havainnollistan asian kuvilla siltä varalta, että kaikki eivät ole voikkoväreistä kärryillä.

Perlino ori, jonka kuvat Dragonilla nyt on

Geenitestillä hopeanmustanvoikoksi todettu tamma

Että semmoista.

En todellakaan enää muista mitä päässäni liikkui silloin, kun kaivelin Dragonille kuvia. Tilanne on kuitenkin se, että nyt vuoden jälkeen en voisi kuvitella Dragonin muuttuvan noin radikaalisti. Tuplavoikkoa orista ei kuitenkaan saa hyvällä mielikuvituksellakaan. Olen liian syvällä realistisessa värien periytymisessä muuttaakseni orin väriä noin hurjasti, eikä moinen muutenkaan sopisi tallille jossa painotetaan toiminnan realistisuutta.

Ongelma on siis melkoinen. Yksi vaihtoehto toki olisi vain pistää pää puskaan ja toivoa, että kukaan muukaan ei mokaani hoksaa (poislukien toki tämän blogin lukijat, mutta teitä ei tunnu olevan paljoa). Kuvien vaihto tuntuu ajatuksena todella mahdottomalta, sillä minulle kuvissa olevasta hevosesta tulee yleensä hyvin nopeasti juuri SE hevonen. Hiljattain kuoppasin yhden Hipposkuvallisen hevosen ja suunnittelen toiselle samaa, sillä en voi kuvitella niille muitakaan kuvia.

4 kommenttia:

Se Ionicin Sirpa kirjoitti...

Voitko vaihtaa värin vielä hopeanruunivoikoksi? Suvun perusteella sekin väri kävisi. Ionicissa nimittäin oli vuosia sitten hopeanruunivoikko RMH Monty Ion, jonka kuvassa on tiettävästi varmasti hopeanruunivoikko hevonen. Ei tuokaan nyt ihan samannäköinen ole, mutta ehkä lähempänä kuitenkin. Mutta onpahan komea ori tuo Dragon joka tapauksessa, saattaisin itsekin masentua jos pitäisi vaihtaa kuva johonkin toiseen.

Pölhö kirjoitti...

Jos yhtään lohduttaa, niin olen tehnyt kaksi kertaa itse ihan tasan saman ajatushärön — mustanvoikosta tuplavoikoksi. Kenties aivoissa smoky black ja smoky cream ovat vain liian yhdestä käyviä. :D Ratkaisin asian vain leikkimällä etten ole huomannut koko virhettä, ja toivoin ettei kukaan muukaan sitä älyäsi. Korvensi kyllä koko ponin (lyhyen) eliniän.

Hopeanruunivoikosta kyllä voisi käydä ainakin miun päässä. Ei tarvitsi noin upeita kuvia ottaa pois! 😍

Se Ionicin Sirpa kirjoitti...

Aaa, joo, tervetuloa samaan veneeseen, Eetuperkele. Smoky cream, smoky black, melkein sama asia juu, vaikkei sinne päinkään. Ei ole nimittäin kerta eikä kaksi kun itsekin olen kirjoittanut nämä sekaisin. Smoky kuin smoky, perhanan amerikkalaiset! Mustanvoikon olen ihan tietoisesti vakiinnuttanut omaan kielenkäyttöön vuosia sitten, mutta joskus edelleen sen smoky creamin kanssa käy vahinko ja kirjoitan smoky black vaikkei pitäisi.

TK kirjoitti...

Veikkaan että oon itsekin mennyt sekaisin juuri tuossa smoky black / smoky cream sopassa. :D

Mutta kiitos hurjasti kommenteista! Eiköhän tässä mennä nyt sillä että Dragonista tulee hopeanruunivoikko ja pistän silmät kiinni ja sormet korviin jos joku alkaa väittää vastaan.