perjantai 24. syyskuuta 2021

Esittelyssä syksyn arabiostoksia

Syksyn lomani aikana sain pienen virtapiikin arabien suhteen ja pistin pystyyn ej- ja ostetaan -topikin Keskustaan. Ensin mietin että mitenköhän käy, mutta ilmoitus poiki lopulta varsin hyvän määrän uusia kasvatteja talliin. Myös muutamia ulkopuolisten kasvatteja eksyi ostohevosina laumaan. Tämän kuukauden postaus olkoon esittely näistä hevosista ja samalla ajttelin hieman avata sitä, että miksi juuri tällainen yhidistelmä tai hevonen. Aloitetaan vaikkapa niistä aikuisista ostohevosista. 

 

Ravenwood Ranch piti pientä tyhjennysmyyntiä ja pitihän sitä heti hyökätä apajille. Ensimmäisenä näistä haluan esitellä sen hevosen, joka pitkästä aikaa sai ihan tosissaan innostumaan: pitkäsukuinen domesticori F Shaqif. Isälinjapostausten kirjoittaminen on selvästi saanut minut kiinnittämään enemmän huomiota hevosten isä- ja emälinjoihin ja suurin helmi Shaqifissa onkin sen isälinja. Olen jo monesti kirjoittanut siitä kuinka ne hevoset, joita on oikeasti seurannut niiden eläessä, ovat tietyllä tapaa erityisiä. Niin on myös Shafiqin iii Alidaar el Amara's G, jota seurasin ihan "livenä". Tuttuja nimiä on aina kiva haalia sukutauluihin ja muistaakseni tämäkin ori on jollain hevosella jossain, mutta vasta Shaqif tuo sen ensimmäistä kertaa isälinjaan.

Kolmepolvinen domesticori Skyforge Jalal oli vähän heräteostos. Orin suvussa ei pistänyt varsinaisesti silmään mitään erityistä, mutta sivuja tehdessä huomasin että sen emän suku on minulle melko tuntematonta. Loppujen lopuksi jalostuksellisesti varsin loisto-ostos kuitenkin.

NA Pentoda oli huippuostos siitä huolimatta, että sen isä löytyy tallista. Yksipolvisille puolalaistammoille on iso tarve ja tässä sellainen on. Niin ikään yksipolvinen, mutta venäläinen NA Belianka tuo myös toivottua uutta verta muutenkin melko pieneen venäläislaumaan.

Viides ja toistaiseksi viimeinen ulkopuolinen kasvatti on Kidan Almas Arabiansista, yksipolvinen egyptiläistamma Milagros al Almas. Egyptiläisistä ei varsinaisesti ole pulaa, mutta en silti voinut vastustaa kun tarjolla oli täysin uutta verta oleva tamma.


Sitten niitä omakasvatteja. Orihaku tuotti varsin hyvää tulosta, mutta ei ihan sellaista mitä alunperin lähdin hakemaan. Eniten tarvetta oli tosiaan yksipolvisille puolalaistammoille sekä kaikenlaisille venäläisille, mutta näistä puolalaiset jäivät uupumaan. Haku on toki vielä käynnissä joten muutoksia voi tulla, mutta tätä kirjoittaessa talliin oli saatu vain yksi haetunlainen tamma ylempänä mainitun Pentodan lisäksi. Venäläisten osalta sen sijaan tuli täydennystä, joskin ei niin paljoa uutta suvuissa.

Uudet egyptiläisvahvistukset ovat kaksipolvinen ori Tamir al Qismat, pitkäsukuinen ori Aydin Nasir al Qismat ja kolmepolvinen tamma Jaiyana al Qismat. Tamirin kanssa arvoin sukupuolta pitkään, mutta lopulta siitä tuli ori. Tobiaszia ei löydy isälinjalta ja toisaalta vaikka emä on jäänyt aiemmin käyttämättä, saan siitä kyllä tammajälkeläisen koska tahansa. Aydin Nasirin kohdalla ei tarvinnut kauaa harkita mikä siitä tulee. Pitkäsukuisia tammoja tallissa on ollut kyllä pidempäänkin, mutta ensimmäistä pitkäsukuista oria juhlittiin vasta pari vuotta sitten (selasin muuten juuri blogia ihmeissäni, koska olin ihan varma että kyseisen orin saapumisesta oli korkeintaan vuosi aikaa ja syntymäaika on vaan merkitty aiemmaksi. No ei ollut.). Tässä on nyt vihdoin sitten toinen pitkäsukuinen ori. Jaiyanasta taas tuli tamma siksi, että halusin sen emälle ns perillisen talliin. 


Domesticien kanssa yleensä lähtee mopo käsistä, mutta tätä postausta kirjoittaessani niitä on kuitenkin vain kolme kappaletta! Domesticeille ei varsinaisesti ole tarve, mutta jos kivoja oreja tarjotaan niin minkäs teet. Kaikki kolme ovat tammoja ja kolmepolvisia: Nabeelah al Qismat, Sabriyah al Qismat ja Tara al Qismat. Kaikkia yhdistää niinikään se, että emät ovat vähän käytettyjä ja orien sukua ei ihan hirveästi löydy. Loistavia yhdistelmiä siis lähteä jalostamaan pidempiä sukuja tunnetumpisukuisten rinnalle.


Sitten puolalaiset. Etsinnässä oli tammoja ja kaksipolvinen ori. Toistaiseksi on löytynyt se kaksipolvinen ori ja yksi tamma, tämä yksipolvinen. Seweryn al Qismat sopiikin suvullisesti meidän kaikille kaksipolvisille tammoille. Renia al Qismat taas on hyvä lisä yllättävän lyhyeen yksipolvisten tammojen listaan ja samalla perillinen emälleen Renatalle, joka on meidän ensimmäisiä puolalaisia.


Venäläisten osalta saalis oli yksi ori ja kolme tammaa, mutta mitään suvullisia ihmeitä ei tapahtunut. Ionic pelasti tässä kohtaa, mutta koska Ionicissa ei erityisemmin linjojen kanssa pelata niin samoja nimiä löytyy kaikilta. Eipä tuo mitään, onpahan enemmän motivaatiota kehittää niitä omia linjoja kun on hevosia odottelemassa sopivia kumppaneita - ainakin teoriassa. Venäläisten laumaan liittyivät ori Taras al Qismat sekä tammat Faina al Qismat, Selena al Qismat ja näistä kaksipolvisista poikkeava yksipolvinen Yelena al Qismat, jonka Majorithystä löytynyt isä tuo hieman uutta verta porukkaan.



Kaiken kaikkiaan 12 kasvattia tässä rytinässä sekä muutama uusi ostohevonen. Lisää on vielä suunnitteilla, kunhan ehdin paremmin tutustua myöhemmin tarjottuihin oreihin. Tämän vuoden kasvattilista näyttää kuitenkin jo varsin hyvältä, ainakin pariin viime vuoteen verrattuna.

Ei kommentteja: