sunnuntai 22. elokuuta 2010

Esittelyssä uudet hevoset

Qismatiin on saapunut tässä viime päivinä aikamoinen kasa uusia hevosia. Lähettelin tuossa jokin aika sitten tiedustelua domesticeista Ioniciin, sillä erityisesti lyhytsukuisia domesticeja meillä on ollut kovin vähän. Vastauspostissa tulikin pitkä esittely hevosista, joista pitkän mietinnän jälkeen sain valittua meille sopivat hevoset. Tässä nämä hevoset on esitelty.


Ensimmäisenä yksipolviset oriit Ozir Isra ja Uzac Diktor. Nämä kaksi ruunikkoa ovat yleispainotteisia, aiemmin kilpailemattomia tapauksia. Kummatkin ovat Ioniclaisista vanhemmista, joten herrat soveltuvat tammoillemme täydellisesti.

Kaksipolvisiakin pääsi mukaan livahtamaan pari kappaletta, nimittäin herrat Badieh Iago ja Jeza Esmail. Kummatkin ovat entisiä laukkahevosia, jotka ovat nyt siirtyneet yleispainotteisiksi. Badieh Iago pärjäsi laukoissa oikein mukavasti, tienaten hieman päälle puoli miljoonaa euroa. Tämä musta ori tuo oikein mukavan säväyksen kasvatukseemme, sillä kunnon laukkaratsuja meillä ei tähän mennessä olekaan jalostuskäytössä ollut. Jeza Esmail juoksi myös laukoissa, mutta huonommalla menestyksellä. Ori ei päässyt maidenia pidemmälle, ja siirtyikin meille yleisratsuksi. Kukapa tietää, ehkä orin jälkeläiset kuitenkin pärjäävät laukkaradoillakin?


Tammojakin tarttui mukaan kaksi kappaletta, nämä tosin ovat pitkäsukuisia domesticeja. Tiedän, hukumme pitkäsukuisiin domesticeihin mutta halusin joukkoon edes yhden pitkäsukuisen, jonka suvussa ei näitä Mintun Aladdineja ja kumppaneita näy. Siispä talliin asteli Piekna Wilejka ja Saint Parvana.

Täysin tuntematonta sukua kummatkaan eivät silti edusta. Piekna Wilejkan isälinja johtaa Starline Enzoon, joka on - yllättävää kyllä - hyvin tuntematon arabialaisten suvuissa. Itse asiassa juuri Enzon takia tamman meille halusinkin. Emän suvusta taas löytyy Farrin kasvatti, Farr Dammar. Tämän orin emä on monelle tuttu Mojave Queen.

Saint Parvanan suku onkin sitten hieman tuntemattomampaa, vaikka kaukaa emän puolelta Starline Enzo löytyykin. Niin ikään emän puolelta löytyy myös Aibasar Arabiansin Pilgrim ox.


Tällaista Ionicista. Tulossa on myös pitkäsukuinen puolalaistamma, joka syntyy ensi kuun alussa. Tätä pienokaista odotellessa.


Hevoslisäys ei suinkaan pääty tähän. Hevostalli.netin arabitopikista bongasin pari syysvarsaa, tammat Elgwir Blackromance ja Jemilah al Jawna. Blackromance on kaksipolvinen estepainotteinen domestic, samasta emästä kuin Elgwir Romel. Blackromancen isä on komea Sunshine's Black Arrow, jonka isä taas on monelle tuttu Sunflower's Al Sheikh ox. Jemilah taas on pitkään himoitsemani Jawna Arabiansin kasvatti. Yksipolvinen koulupainotteinen egyptiläistamma tuo hieman uutta verta egyptiläisporukkaamme, ja onkin sopiva tuleva morsian S Chumalle. Vaikka hukummekin kouluhevosiin, ei tätä pikkuista voinut päästää karkuunkaan.

Ei kommentteja: