tiistai 17. elokuuta 2010

Nimipohdintaa

Syysvarsojen syntymä häämöttää tulevaisuudessa, ja niiden mukana saapuvat iänikuiset nimeämisongelmat. Itse en todellakaan pidä nimien kehittelystä, sillä en koe olevani siinä hyvä. Tähän astiset kehittelemäni nimet ovatkin suoraan internetin vauvanimilistoilta napattuja.

Millainen nimi sitten olisi hyvä arabialaiselle? Omasta mielestäni se riippuu monestakin asiasta.


Ensinnäkin verilinja. Oma mielipiteeni on se, että jos hevonen edustaa vaikkapa egyptiläistä verilinjaa, olisi sen nimen hyvä olla arabiankielinen. Puolalaisille taas puolankieliset nimet, venäläisille venäläiset. Ja niin edespäin. Domesticeilla en pidä pahana englanninkielisiä väkerrelmiä, kuten vaikka yksi tammoistamme, LA's Violet Amy. Tietenkään mitään Black Beautyja en halua nähdä.

Jossain määrin kiinnitän huomiota myös vanhempien nimiin. Tähän saakka varsat ovat saaneet nimen, joka alkaa joko isän tai emän nimen alkukirjaimella (Beldaranin varsasta tuli Baraka, jne). Pidän toki nimistä, joissa yhdistellään jollain tapaa vanhempien nimiä tai nimi muuten vaan viittaa joko isään tai emään, tai vaikka molempiin. Itse en ole tällaisia vielä alkanut kehitellä, mutta kukapa tietää mitä syysvarsat pitävät sisällään. ;)

Luonteenpiirteiden mukaankin varsan voisi nimetä, varsinkin jos kyseessä on vaikkapa egyptiläinen. Silloin on toki hyvä huolehtia, että hevosen luonne sopii yhteen nimen merkityksen kanssa - ellei sitten välttämättä tahdo hevosestaan vastarannan kiiskeä.

Tällaisia tuli mieleen näin äkkiä.

Ei kommentteja: