lauantai 5. maaliskuuta 2011

Esittelyssä Tunturipuro

Parhaillaan olen flunssan kourissa joten teksti saattaa olla ei-niin-järkevää laadultaan.


Ajattelin että viimein olisi aika esitellä kunnolla aikaisemmassa yksityistenesittelykirjoituksessani lyhyesti mainittu Tunturipuro.

Viimein otin itseäni niskasta kiinni - itse asiassa jo parisen viikkoa sitten - ja hoidin Tuukan sivut kuntoon. Nyt herran sivuilla komeilee uusi ulkoasu. Sukuselvitys on tekeillä, en vain ole viitsinyt sitä keskeneräisenä sivuille lätkäistä.

Tuukka on yksi niitä hevosia, jotka ovat kulkeneet mukanani virtuaalihevosteluni alkuajoista asti. Tarkalleen en muista milloin Tuukan ostin, mutta todennäköisesti vuosi oli 2004. Tuukan ostin kasvattajaltaan Memoryn Kuusta orina ja se on asunut Pilviponin Tallissa, ensimmäisessä kunnon virtuaalitallissani. Yhdessä vaiheessa Tuukka oli yksityisenä ensimmäisen kunnon virtuaalihevoseni, arabiori Viirun kanssa tallissa jonka nimeä en nyt saa päähäni. Taisipa ori Ravenwood Arabiansissakin asustella, kuten myös Pyramid Studissa. Jos en omiani muista niin niihin aikoihin Tuukka ruunattiin.

Palattuani virtuaalihevosten pariin Tuukka majaili Dalekissa, mutta siirtyi pian yksityishevosten kaartiin. Tätä kirjoittaessani Tuukalla ei ole tallipaikkaa, pitäisi kai sellainenkin metsästää.


Tuukka on minulle hyvin tärkeä, sillä se on Ronjan tapaan tehty erään IRL-hevosen pohjalta. Tämä hevonen esiintyy itse asiassa herran kuvissakin. Kyseessä on kaverini ensimmäinen hevonen, joka oli myös minun ensimmäinen kosketukseni hevosteluun muutenkin kuin ratsastuskoulun hevosten kautta. Ruunan kanssa koettiin paljon aina epämääräisten esteiden hyppäämisestä juhannusyön ilman-satulaa-ja-suitsia -ratsastukseen. Olipahan ruuna ensimmäinen hevonen, jonka kärryille pääsin. Muistanpa vielä senkin päivän, kun olin mukana kaverini koeratsastaessa hevosta. :)

Nyt ruuna on kuitenkin poissa. Viime kesänä ruuna myytiin eräälle tallille eläkepäiviään viettämään. Lokakuussa kuitenkin saapui uutinen: ruuna oli löytynyt aamulla kuolleena karsinastaan. Vanhan sydän oli pettänyt.


Olen huomannut, että parhaimmat ja tärkeimmät virtuaalihevoset syntyvät kun niillä on jokin esikuva reaalimaailmaan. Sama on Tuukan kanssa. Herran luonne on lähes täysin IRL-esikuvaansa vastaava, tosin pienillä muutoksilla sillä onhan näiden kahden tausta täysin erilainen.


Tuukan kanssa oli aluksi tarkoituksena suunnata vaikka minkälaisiin laatiksiin, mutta olen tullut siihen tulokseen että herra saa jo ikänsä puolesta pysytellä puskaratsuna. Kilpailua kyllä jatketaan, mutta aion parhaani mukaan saada tällekin herralle tarinatoimintaa aikaiseksi. Näyttelytkin on Tuukan osalta jo kierrelty, sillä NJ:stä tuli Ch-R -palkinto hyvin helposti.


Voisin tähän sekavan tekstin loppuun esitellä Tuukan ainoan jälkeläisen ja samalla sen ainoan kasvatin (ennen uutta aloitustani), josta olen älyttömän ylpeä. Tässä kohtaa selityksiä ei edes kaivata, eiköhän riitä että linkitän teille Pilviponin Salamanterin. Suuri kiitos omistajalle, joka teki kasvatistani näin upean!

Ei kommentteja: