lauantai 5. maaliskuuta 2011

Tilastoja vuodelta 2010

Minun on pitänyt tehdä tämä kirjoitus jo uudenvuoden jälkeen, mutta syystä sun toisesta se on aina jäänyt.

Tarkoituksena olisi tarkastella vuotta 2010 tilastoina hevosten ja kasvattien osalta - sekä tietty kaiken muun mieleen tulevan.


Aloitetaanpa kasvateista. Viime vuonna meillä syntyi huimat 41 kasvattia! Vertauksena vuosi 2009, jolloin kasvatteja syntyi vain 7 kappaletta. Tästä kasvattimäärän huimasta noususta voisi päätellä sen, ettei Qismat ole mikään turha ja tuntematon talli, nimittäin kasvateista meille jäi vain 13 kappaletta loppujen matkatessa maailmalle. Tämän viestin kirjoitushetkellä osa tosin on vielä myynnissä.

Tammat veivät voiton kasvattimäärässä, sillä niitä syntyi 25 kappaletta. Oreja taas syntyi 16 kappaletta.

Varsoista 15 on domesticeja, 16 egyptiläisiä ja 7 puolalaisia. Domesticit ovat yllättävän hyvin edustettuina, vaikka tuntuu siltä etteivät ne kelpaa kenellekään nykyisin.

Jotta kaikki mahdollinen tulisi tilastoitua, teen pientä kartoitusta isäoreista. Omia oreja käytettiin 25 kertaa, eli ulkopuolisista oreista varsoja syntyi 16 kappaletta.


Eiköhän tämä riitä varsoista. Kansiotutkimuksen perusteella yritin kaivella hevosmäärän kasvua osoittavia lukuja. Vuonna 2010 kansioita on luotu 57 kappaletta, eli niin monta hevosta meille saapui viime vuoden aikana. Hurja määrä. Ihan samanlaista kasvua hevosmäärässä en tälle vuodelle ennusta, sillä meiltä löytyy nyt sopivasti sekä egyptiläisiä että puolalaisia. Domesticeista tulee lähtemään osa kuoppaan heti kun ehdin asian hoitaa.Siinä nyt jonkun verran tilastoja viime vuodelta. En nyt muista aioinko muuta aiheesta kirjoitella, parhaillaan olen flunssassa ja kuume haittaa hieman keskittymistä.

Ei kommentteja: