perjantai 15. huhtikuuta 2011

Westernhevosten kohtalo

WRJ oli kovin hiljainen jo ennen VRL:n taukoa, eikä jaos ole noussut pystyyn tauon aikana. Muutamia topikkeja on jo htnetissä näkynytkin, joissa on kyselty jaoksen perään. Erääseen Feanaro ilmestyi sitten toteamaan, ettei jaosta välttämättä enää pistetä pystyyn ollenkaan.

En siis todellakaan tiedä varmaksi käykö näin, mutta jos käy niin mitä se tarkoittaa minulle ja westernharrastukselleni?


Western taitaa oikeastaan olla jopa suosikkilajini näin virtuaalisesti, ainakin tällä hetkellä. Westernhevosia minulta löytyy todella paljon; Dalekissa on appaloosia ja quartereita sekä Qismatissa monta westernpainotteista arabia. Qismatiin on myös tulossa westernpainotteisia quarabeja. Yksityisen friisiläiseni Wietsen kanssakin on suunnitelmissa kokeilla joitain westernlajeja kun koulu- ja valjakkokenttiä on tarpeeksi kierrelty. Tai no, ainakin oli.

Minulla ei ole aavistustakaan miten käy, jos WRJ ei enää palaa. Toki toiminnassa on toinenkin westernkilpailuja järjestävä yhdistys, VLRY, mutta jostain syystä en ole ollenkaan kiinnostunut tutustumaan sen toimintaan. Enpä siis usko sen olevan ratkaisu ongelmaani.

Arabien kanssa olen sinänsä hyvässä asemassa, sillä ne sentään pääsevät kilpailemaan AHAC:n westernluokissa. Toki muillekin roduille löytyisi ulkomailta westernkilpailuja, mutta en halua alkaa tutustua niihin. Ehkä ainoaksi vaihtoehdoksi siis jäisi joko villien kisojen järjestäminen tai kilpailevista westernhevosista luopuminen.

Kilpaileminen ei ole ainoa asia mikä tässä harmittaa, minulla on nimittäin ainakin kaksi WRJ-laatiskelpoista hevosta. Itse asiassa arabeista Azraff Yunis ja Alejandro Y olivat entisten omistajien toimesta ilmoitettu laatistilaisuuteen, mikä järjestettiin ennen VRL:n taukoa. Tuloksia tilaisuudesta ei tullut, eikä ole ilmeisesti koskaan tulossakaan mikäli jaos ei palaa toimintaan. Useammalla arabillakin on jo kilpailtu reippaasti WRJ:n alaisissa kisoissa, joten todella harmittaa jos kaikki tämä työ menee hukkaan.Mutta se siitä mitä jos -pohdinnasta. Vielä on turha maalailla piruja seinille aiheen suhteen, ei tässä oikein muuta voi kuin odottaa ja katsoa miten käy.

Ei kommentteja: