maanantai 16. heinäkuuta 2012

Katsaus DLK Farmin rotukirjoon

Minkä ihmeen takia aina silloin ei muuta haluaisikaan tehdä kuin sitä, minkä tekeminen ei juuri sillä hetkellä ole mahdollista? Viime päivinä olen suorastaan tylsistynyt koneella ollessani ja jatkuvasti miettinyt, kuinka mukavaa olisikaan väsätä DLK Farmin sivuja tai jopa kirjoitella tekstejä yksityishevosilleni. Päätin nyt vihdoin purkaa tätä kirjoitushalua blogiin.

DLK Farm odottelee siis edelleen, että saan uuden koneen käsiini. Sitä odotellessa ajattelin kuitenkin tarinoida hieman siitä, minkälainen tallin rotuvalikoima tulee olemaan. Tällä hetkellä tallin valikoimista löytyy edustajia seuraavista roduista:

Ahaltek
American Miniature Horse
Andalusialainen
Appaloosa
Belgiantyöhevonen
Breton
Budjonnyi
Buurinponi
Clydesdale
Connemara
Friisiläinen
Haflinger
Irlannincob
Islanninhevonen
Kalliovuortenponi
Knabstrup
Lipizza
Lusitano
Mangalarga Marchador
Missouri Foxtrotter
Morgan
National Show Horse
Norjanvuonohevonen
Padang
Paso Fino
Puoliverinen
Quarter
Saddlebred
Spotted Saddle Horse
Suomen(pien)hevonen
Tennesseewalker
Ylämaanponi

Aika lista, eikös. Tällekin listalle on jo päätynyt muutama rotu, joita ei Dalekista vielä löydy. Tulevaisuudessa hankittavien rotujen lista ei ole ihan näin laaja, mutta kasvaa jatkuvasti. Kaikkia hankintalistalla olevia rotuja en välttämättä nyt edes muista, mutta ainakin seuraavia rotuja olisi tarkoitus talliin hankkia:

Arabialainen Täysiverinen
Georgian Grande
Gotlanninruss
Hackney
Hackneyponi
Kladrub
Paint
Shetlanninponi
Shire
Welsh


Tallista tulee löytymään sellaisiakin rotuja, joita löytyy myös muilta talleiltani (esim. miniatyyrit, arabit, nsh...). Qismatin pääpainotus tulee aina pysymään arabialaisissa, joten nsh:t tulevat myös DLK:n rotuvalikoimaan jottei Qismatin hevosmäärä kasva aivan mahdottomiin. Samalla ajatuksella DLK:sta tulee löytymään arabeja, enimmäkseen varmaankin omia kasvattejani, joita käytetään lähinnä arabiristeytyksiin, kuten juuri nsh tai vaikkapa awb.


Hevoset eivät tule olemaan ainoita asukkeja tallilla. Pidempään on tullut haaveiltua muun muassa laumasta ylämaankarjaa ja niiden lisäksi talliin muuttaa ainakin koiria, aaseja, pari kamelia, vuohia, kissoja ja ehkä jopa kaneja.


Uusi kone on tilattu, joten toivottavasti pääsen pian toteuttamaan näitä valtavia suunnitelmiani.

2 kommenttia:

S + Gin kirjoitti...

Kiva että Dalek ei ole ihan tyystin kuollut, pelkäsin sitä jo, kun viimeisen päivityksen päivämäärä etusivulla on vuodelta 2011. Meille on syntynyt Ionicissa ja GA:ssa joitain varsoja Dalekin oreista, täytyisi kaivaa niiden osoitteet ja lähettää sinulle, niin saisit päivitettyä ne orien sivuille.

TK kirjoitti...

Aika lailla hiljaiseloa tulee tosiaan vietettyä, mutta ei tässä ihan kuolleita olla. Toivon mukaan jossain vaiheessa päästäisiin ihan tosissaan pystyyn. (: