sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Hevosten alkuperäjakauma - kenen kasvatteja meillä on eniten

Jatketaanpa tilastolinjaa!

Tein jokin aikaa sitten ht.nettiin EJ-topikin ja tarjontaa oli aivan valtavasti! Loppua kohti yritin jo hieman rajoittaa yhdistelmien tekemistä, mutta lopputuloksena topikin ansiosta meille syntyy tänä kesänä 23 varsaa, joiden emä tai isä on ulkopuolinen. Osa näistä varsoista tulee myöhemmin myyntiin osana kesävarsamyyntiä ja osa jää meille.

Varsojen sukutauluja listatessa ja vanhempia valitessa ryhdyin pohtimaan sitä, miten Qismatin hevoslauma on jakautunut kasvattajiensa suhteen. Ajattelinkin siis ihan uteliaisuudesta listata meidän hevoset kasvattajien mukaan. Listaan ei tule sisältymään yllämainitun topikin poikimia varsoja, sillä en ihan ole vielä selvillä että montako noista meille jää.


Hevosia yhteensä: 169
Joista tuonteja eli evm-sukuisia: 35

Kasvattajanimi / kasvattaja / lukumäärä
al Rayad / al Rayad Stud / 12
al Qadir / al Qadir / 9
Sparta & al Sparta / Sparta Arabians / 9
LIA / Shyalia Farm /  7
O Bey / Star Avenue / 6
Nur / Nur Arabians / 6
Wid / Wid Arabians / 6
SDR & al Shadiya & SA / Shadiya Arabians / 5
al Najya / al Najya / 5
RWR & RW' / Ravenwood Ranch / 3
Elgwir / Elgwir / 2
Hawa / Hawa Gaited Horses / 2
v. RVN / Branwen Farm / 2
Gza / Ghazi Arabians / 2
GRS / Gestut Glenridge / 2
S / Southern Acres Inc. / 2
CRE's / Credenza Arabians / 1
GR' / Golden Rose / 1
Bayou / Bayou d'Armens / 1
KH / Kultahuisku / 1
SHW / Shine Warmbloods / 1
HB's / Houkutus / 1
Y / Yenillor / 1
Gyaos / Gayo Arabians / 1
Majestic's / Majestic Sporthorses / 1
al Johara / al Johara / 1
Jaeden / Jaeden Arabians / 1
Shaya / Heinämäki / 1
Bahie / Bahie Arabians / 1
al Jawna / Jawna Arabians / 1
Dahabu / Dahabu Arabians / 1
Farr / Farr Arabians / 1
Cala / Cala / 1

Ei kasv. nimeä / Ionic / 10
Ei kasv. nimeä / yksityishenkilöt / 4
Omia kasvatteja: 23


Että sellainen lista. Pakko sanoa että kyllä yllätti! Olenhan minä sen tiedostanut että Rayadin kasvatteja on tullut haalittua aina kuin mahdollista, mutta jos omia kasvatteja ei lasketa niin rayadlaisia meillä on eniten. 6 kappaletta eli puolet näistä on tullut suoraan Rayadista, loput sitten erinäisiä teitä kuten Spartasta sekä Jasnylta ja tangerinelta. Qadirin kasvatteja on myös tullut hamstrattua oikein urakalla! Spartalaisia meille päätyi reilumpi kasa aikanaan Spartan lopetusmyynnistä ja taisi suurin osa LIA-hevosista tulla samalla tavalla.

Reilusti löytyy myös noita yhden ja kahden hevosen kasvattajia. Osa on jo lopettaneita kasvattajia, joilta jotain tietä on yksi tai kaksi hevosta päätynyt kynsiini. Muutama on toki sellainen, että niiden lukumäärää tarkoituksena olisi lisätä.

Ionicista tulleita kasvattajanimettömiä meillä on myös mukava lauma. Ionicin kasvatit ovat siitä kivoja, että ne tuppaavat olemaan Ionicin omia linjoja eli täysin yhdisteltävissä mihin tahansa omiin hevosiin.


Väsäsin tässä tilastoinnin yhteydessä jopa exel-taulukon meidän hevosista - kaikkea sitä päätyy tekemään kun ei jaksaisi tiskata. Nyt pystyn lajittelemaan meidän hevoset kauniisti nimen, kasvattajanimen, sukupuolen, suvun pituuden, värin tai painotuksen mukaan! Tätä kun jaksaisi päivittää, niin olisi aika kiva vekotin.

1 kommentti:

Sirpa kirjoitti...

Ionic mainittu! Se on kiva kuulla, että sinulle(kin) on noita Ionicin hevosia päätynyt ja että ne ovat arvokkaita jalostuksessa. Toivottavasti jatkossakin meiltä löytyisi sopivia hevosia ja toisaalta sitä voisi itsekin tulla joskus ostoksille tai kerjäämään astutuksia.