torstai 18. heinäkuuta 2019

Kymppivarsoja ja uusia hankintoja

Kirjoitin edellisessä postauksessa al Qismat Arabiansin kymmenen vuoden taipaleesta. En silloin vielä ajatellutkaan juhlistavani tätä vuotta mitenkään, mutta vähitellen huomasin pienen pikseliponikiinnostuksen heräilevät ja lopulta jo suunnittelinkin juhlavuoden kunniaksi pientä kasvattimyyntiä.

Tarkoitus oli kehitellä ehkä korkeintaan viisi varsaa ja miettiä yhdistelmät ajatuksella. No, yksi näistä kahdesta toteutui. Varsoja tuli yhteensä yksitoista ja ainakin parhaani yritin, jotta yhdistelmissä olisi sellaisia hevosia jotka jollain tapaa liittyvät tallin pitkään historiaan.

Varsat ovat myynnissä täällä!

Poikkeuksellisesti varsat saivat nimet ja sukupuolet, sillä osa yhdistelmien hevosista on enemmän käytettyjä. Esimerkiksi yhdellä hevosella oli jo entisestään neljä tammajälkeläistä eikä yhtään oria, joten loogisesti myyntiin päätyneestä varsasta tuli sitten ori.

Vielä toistaiseksi on ollut hiljaista, mutta en oikeastaan muuta odottanutkaan. Arabiväkeä on nykyään todella vähän, eivätkä harrastajat muutenkaan tunnu enää asuvan foorumeilla kuten (ainakin allekirjoittanu teki...) aikaisempina vuosina. Toki varsat on suunniteltu niin, että pidän vaikka kaikki erittäin mielelläni jos eivät kaupaksi käy. Tämä onkin varmaan ainoa kasvattimyynti seuraavaan kymmeneen vuoteen, eli kannattaa mennä apajille!



On Qismatissa muutakin tapahtunut muutaman uuden hevosen muodossa. Nämä ovat olleet enimmäkseen omia kasvatteja, yhdellä poikkeuksella. Lisäksi sain muutenkin päivitettyä hevoslistat ajan tasalle, sieltä puuttui muun muassa muutama varmaan pari vuotta sitten ostettu hevonen...

Voisinpa esitellä uusia hankintoja, koska hevosia on kiva esitellä.

Ihan ensimmäisenä ulkopuolelta tullut Shado Amaterasu. En yleensä tykkää epätasaisista suvuista alle kolmepolvisilla ja Amaterasun isä vilahtelee meillä muutenkin, mutta emän suvun takia tämä oli lopulta pakko ostaa. Suvussa on nimittäin ori Pippurimaan Paroni, jota ei nykyään juurikaan arabien suvuissa vilahtele. Kaiken lisäksi muistan orin jostain syystä hyvin, tai ainakin sen sivut. Sivut olivat ihastuttavasti valkoista tekstiä mustalla pohjalla ja orin kuvissa oli kimo hevonen. Jos en ihan väärin muista, niin kuvissa oli joku suomalainen arabi. Tamma oli lopulta pakko-ostos, sillä olen päättänyt parhaani mukaan myös yrittää säilyttää erilaisia domesticsukuja.

Sitten niitä omakasvatteja. HM tarjosi samalla tammojaan leasingiin, jonka ansiosta meille sitten syntyi kaksi tammaa. Pitkäsukuiset Baheera ja Nadia Sera ovat erityisen arvokkaita siksi, että kummatkin ovat pitkäsukuisia domestictammoja ilman Dahabu Ibn Legesiä suvussaan! Kyseinen ori, vaikka hieno onkin, on todellinen ongelma meidän pitkissä tammasuvuissa joten nämä kaksi ovat mahtava lisäys laumaan.


Muitakin olisi, mutta yhden vielä haluan esitellä: Liajl Nadir al Qismat.

Vuonna 2009 kun ostin lauman al Rayadin kasvatteja, mukana oli pitkäsukuinen egyptiläistamma bint Erotikaa al Rayad. Näiden hevosten avulla tutustuin ensimmäistä kertaa arabien verilinjoihin, silloin koko verilinja-asia oli aika uusi juttu. Näistä rayadin kasvateista meidänkin egyptiläiskasvatus lähti alkuun. Hommasin talliin lauman tuonteja, tarkoituksenani kasvattaa Erotikaalle puoliso täysin omista hevosista. No, kymmenen vuotta myöhemmin homma on puoliksi valmis. Liajl Nadir on meidän ensimmäinen pitkäsukunen egyptiläisori, sellaista ei ole edes muualta päätynyt talliin. Kokonaan omaa kasvatustyötä se ei kuitenkaan ole, siihen on vielä matkaa! Jotenkin tämä päätös on unohtunut vuosien saatossa, eikä kasvatus ole edennyt sillä suunnalla mihinkään. Täytynee ottaa projekti uudelleen työn alle, jos sitten kymmenen vuoden päästä olisi valmista.

2 kommenttia:

Se Ionicin Sirpa kirjoitti...

Pitää varmaan tulla anelemaan Amaterasusta tilausvarsaa! Osuin nimittäin itse samaan Shadon myyntitopikkiin, mutta armottoman myöhässä, olit ehtinyt jo napata Amaterasuun varauksen. No, sainhan minä sieltä toki ori Shado Ruyyn, jolla on mieletön suku kaikkinensa.

TK kirjoitti...

No sehän onnistuu! Ryuuta katselin myös, mutta meille harvinaisempi suku voitti tällä kertaa. :D