perjantai 3. maaliskuuta 2023

Tallipohdintaa

 Blogissa on ollut hiirenhiljaista, mutta niin on ollut muutenkin virtuaaliharrastukseni puolella. Viime vuosi oli IRL-elämän osalta aika raskas ja kiireinen, eikä jaksamista pikseliponeille juuri löytynyt. Cascaden viime vuoden kasvatit sain sivutettua ja vähän sitä sun tätä pikkuista, mutta siinä se.


No, enää elämä ei ole ihan niin raskasta mutta silti tuntuu että virtuaalihepoille ei meinaa riittää enää mielenkiintoa. Tämä harrastus on kuitenkin ollut niin iso osa elämääni, että täysin lopettamiseenkaan en ole valmis. Siispä ratkaisuna on pienentää toimintaa ja toivoa, että jäljelle jääneille löytyy motivaatiota edes joskus.

Seuraavaksi olisi tarkoitus pohtia tallikohtaisesti tulevaisuudensuunnitelmia. Kaikkien osalta niitä ei tosin ole vielä lyöty lukkoon, mutta yritetään.

 

al Qismat Arabians

Arabit ovat aina olleet se the rotu ja jos en omistaisi arabeja, en harrastaisi enää ollenkaan. Qismatin hevosmäärä on kuitenkin valtava, lähemmäs 300 hevosta. Jalostusprojekteja on vaikka mitä, eikä niitä ehdi toteuttaa. Oikeastaan ajatus hevosmäärän vähentämisestä lähtikin juuri Qismatista! Talli on ollut pystyssä kohta 14 vuotta ja kuopattujen hevosten määrän voi laskea yhden käden sormilla.

Domesticit ovat aina olleet se ykkösjuttu, sillä ne sisältävät lähes kaiken virtuaalisen arabin historian. Muut verilinjat tulivat mukaan tavallaan ympäristön painostuksesta, sillä Qismatin alkuaikoina verilinjabuumi räjähti käsiin. Tavallaan tämä hevosmäärän vähennys on hyvä (teko)syy hivuttaa muita verilinjoja vähitellen ulos tallista. Kokonaan niistä tuskin luovun ihan heti, sillä minulla on muutamia jalostusprojekteja jotka haluan viedä loppuun ja on tuossa hevosmäärässä sellaisia yksilöitä, joiden suvun jatkuminen täytyy saada turvattua. Siispä täytyisi alkaa lähiaikoina ideoida melkoinen määrä varsoja...

Tämä projekti lähti jo etenemään, sillä listasin Keskustan Arabikeskusteluun kuopan reunalla keikkuvia oreja tarjolle jalostukseen. Myyntirumbaan tuskin lähden, sillä kuopattavat hevoset ovat muutenkin siitä vanhemmasta päästä, jotka ovat jo jälkensä jättäneet.

 

 

Cascade Morgans

Cascade on edelleen se kiva reaaliprojekti, johon jopa löytyy inspiraatiota. Vuosittain syntyvien varsojen määrää täytyisi pohtia, sillä morgan on harvinainen rotu jolle ei juuri löydy kasvattajia. Niinpä varsat jäävät käsiin pyörimään, mikä ei tarinallisesti oikein sovi talliin. Aina on toki varavaihtoehto ja voin alkaa kipata niitä Wolf Creekiin... Noin yleisesti ottaen talli on aika lailla paisunut siitä mitä sen aioin alun perin olevan. Täytyisi varmaan kirjoitella tallille esittelysivu ja tehdä pohjapiirros, jotta jokin pakottaisi pitämään hevosmäärän kurissa.

 Noin muuten olen ihan tyytyväinen tämän tallin kanssa, eikä yksin nysväily haittaa niin kauheasti. Tavoite olisi että jossain vaiheessa saisin tallin hevoskannan siihen kuntoon, etten olisi niin riippuvainen ulkopuolisista oreista. Kasvattajien vähäinen määrä näkyy tarjolla olevassa hevoskannassa ja morganien suvut ovat tunnetusti kauhean ahtaita - tosin olen huomannut kasvattajien alkaneen panostaa uusiin tuontilinjoihin! Täytyisi itsekin osallistua tähän jo viimein.



Feadan Ponies

Feadanin osalta en ole vielä miettinyt mitä teen. Toisaalta tässä on talli josta pidän ihan hirveästi, mutta toisaalta ponirodut eivät ehkä ole ykkössijalla kun mietin mitä haluan kasvattaa. Sitten taas olen jo hetken haaveillut rotujen lisäämisesti, esimerkiksi fellponeja ja dalesponeja olisi kiva saada... Saas nähdä. Ainakin toistaiseksi Feadan jatkaa epämääräistä roikkumistaan.



Rainmaker Miniatures

Tälle ei tapahdu mitään. Minitalli on alusta asti ollut oma projekti, jonka kanssa olen täysin tyytyväinen hääräillessäni yksin. On vain bonusta jos muilta löytyy jalostusmateriaalia, mutta käytännössä teetän varsoja vain omaan käyttöön - tilausvarsat poislukien. Tämä on muutenkin sellainen hyvän mielen projekti jonka kanssa touhuan silloin kun huvittaa, enkä oikeastaan koskaan ole tuntenut mitään paineita siitä että mitään ei tapahdu. Se kyllä vähän harmittaa että kymmenvuotissynttärit meni ihan ohi, täytyisiköhän sen kunniaksi tänä vuonna järjestää vähän yksitoistavuotissynttärivarsoja...



Rainsong Racing

Se hyvin hiljaisuudessa elänyt ravitalli. Ihan tosissaan en tiedä mitä tämän kanssa tekisi, ja ravurien ylipäätään. IRL olen nykyään enemmän ravitouhuissa mukana, sillä käyn satunnaisesti kuvaamassa raveissa ja on minulla kaksi kimppahevososuuttakin. Sen sijaan url-ravureille ei ole riittänyt innostusta vuosiin. Järki sanoisi että kannattaisi vain luovuttaa, mutta silti huomaan säännöllisesti haaveilevani virtuaaliravureita. Mitäpä tässä siis tekisi, sen kun keksisi.



Wolf Creek Ranch

Wolf Creek pienensi toimintaansa jo muutama vuosi sitten. Jossain määrin tekisi mieli lopettaa tämä talli, mutta toisaalta taas tietyistä roduista en tahdo luopua ja jos haluan ihan tosissaan osallistua luomaan morganeille uusia sukulinjoja, Wolf Creekille on todellinen tarve. Siispä luulen että ainakin toistaiseksi talli jatkaa näin, joskin rotuvalikoima voisi kaivata uutta katsausta.



Yksityiset

Näitä on aika iso lauma, mutta olkoot. Friisiläisten osalta pitäisi kyllä tehdä päätöksiä, ne ovat roikkuneet aika pitkään reunalla. Niissä on yksilöitä joiden myyntiä olen miettinyt jo ikuisuuden, mutta en ole saanut aikaan. Vaikka eipä noista haittaakaan ole, siinähän roikkuvat.



Siinäpä sitä pohdintaa. Suunnat varmasti selkiytyvät lisää ajan mittaan, mutta näin aluksi tämä olisi ainakin jonkunnäköinen suunnitelma.

Ei kommentteja: