sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Kevätvarsat, yleiset uutiset ja uusien rotujen virallinen saapuminen

Ensimmäisenä uutisena voisin mainita kevätvarsat vuosimallia 2011! Tällä kertaa mukana on tosiaan vain ulkopuolisista oreista olevia varsoja, ja joukkoon mahtuukin monta upeaa helmeä. Kaikkia en tässä ala esitellä, sillä muuten päätyisin esittelemään ne kaikki mutta erityisen maininnan ansaitsevat yksipolvinen täysin matkaratsastuspainotteisista vanhemmista oleva domesticvarsa ja todellinen erikoisuus; kaksipolvinen SRA-varsa. Näistä tuo ensimmäinen on Chanel's Sunstormin viimeinen varsa, tammalla ikä painaa jo melkoisesti. Toinen taas on todellinen erikoisuus, sillä meillä on tuo venäläisten kasvatus todella alkutekijöissään. Jo pitkään minun on pitänyt kehitellä vähintään yksi tuontitamma, mutta edistystä ei juurikaan ole tapahtunut.

Tänään tein viimein myyntitopikin ht.nettiin, saas nähdä millaista on kysyntä. Kaikki nämä pitäisin oikein mielelläni ja todennäköisesti päädyn muutaman noista itselleni nappaamaan.


Laukkahevoset mietityttävät edelleen. ASARA on ollut kovin hiljainen viime aikoina, joten pistinpä laukkurimme O Bey Ticon ja Elvetekin kokeilemaan onneaan LJ:ssä. Yksi lähtö takana, eikä kummallekaan osunut mitään ihmeellistä menestystä. Muutaman kerran ajattelin kokeilla, jos ei ala sujua niin en edes harkitse enempää laukkureita. Toisaalta taas laukkuritkin kiehtovat, mutta LJ:n maailma ei ole tähän mennessä vaikuttanut kiinnostavalta.

Linkit uudistuivat myös tänään pääsivuille. Palasimme takaisin suomenkieliseen tyyliin ja arabit ja muut rodut ovat nyt täysin omina linkkeinään. Arabien sivuilta löytyy kuvalinkit oreihin ja tammoihin - kiittäkäämme tässä välissä Soraita hienosta kuvasta!Linkeistä päästäänkin mukavasti uusiin rotuihin. Viime postauksessa jo kertoilinkin näistä roduista joten ei siitä sen enempää, mutta nyt on aika esitellä meille rantautuneet hevoset! Tuonteja on vielä tulossa, kunhan niitä ehdin kehittelemään. Nyt tallista löytyy kuitenkin yhteensä kahdeksan muiden rotujen edustajaa.


Ensimmäisenä esittelyvuoroon pääsee toistaiseksi ainoa angloarabimme, hieno ori nimeltä Primo Melcoeur. Hienosta suvusta oleva ori on estepainotteinen, joten herra on oikein hyvä tapaus kenttähevoskasvatusta ajatellen. Kaksipolvinen suku on enimmäkseen englannintäysiverispainotteinen - orin arabiprosentti on vain 37,5 -, mutta tuttuja hevosiakin löytyy, nimittäin Magnum Arabiansin venäläisori Legacy of Gold. Tämän orin jälkeläistä kerran havittelin meille, mutta kyseinen ori myytiin juuri nenän edestä.


Seuraavaksi esittelyssä kaksi quarabiamme, Disan kasvatit Don Quixote ja Toca Suave. Don Quixote on todella hieno ruunivoikko ori, löytyypä herralta jopa sukujuuria ulkomailta. Isänä orilla on komea SAI:n AHAC:ssa menestynyt ori. Toca Suave taas on tamma, joka aloitti innostukseni quarabeja kohtaan. Hankin tamman jo parisen vuotta sitten Dalekiin, josta se nyt siirtyi Qismatiin. Ensimmäinen quarabkasvattimme tulee todennäköisesti olemaan näiden kahden jälkeläinen.


Sitten päästäänkin isompaan porukkaan, nimittäin national show horseihin. Ystäväni Jasnyn tehokkaan tuputuksen ansiosta näitä löytyy viisi kappaletta, joista kolme on oreja ja kaksi tammoja.

Oreista vanhin HWA Cry Me a River tuli meille jo hieman kilpailleena Jasnyn todettua, että hänellä on jo reippaasti Mansonin varsoja. Ori muistuttaakin kovasti isäänsä ja toivon, että poika tavoittaa edes puolet isänsä menestyksestä. Potentiaalia herralla tuntuu ainakin olevan kovasti.

Seuraavana vuorossa tämänkeväinen orivarsa HWA Brazilian Predator. Tilausvarsana meille saapuneen herran isä on komea Dahabu Arabiansin kasvatti, jota olen ihaillut jo pidempään. Varsa oli lisäksi aika yllätys jo väriltään, sillä rautiaaseen väriin oli vain noin kolmen prosentin mahdollisuus.

Kolmas ori on myös tämän kevään kasvatteja. HWA Wicked Flames on hieno pitkäsukuinen tapaus, jonka suvusta löytyy niin Dahabun kuin Farr Arabiansinkin kasvatteja. Koin myös pienen yllätyksen tonkiessani orin isän Getyaflames D:n sukua, isälinja kun sattuu viemään Starline Enzoon asti. (Minun pitäisi varmaan viimein omistaa kokonainen blogipostaus Starline Enzolle.)

Tammakauneutta edustaa oma kasvattini Eastern Chance DLK. Tamman isä on upea ulkomaalainen nsh-ori Chaucer, josta sain astutuksen MilliM:n kautta. Tamma on oman muistikuvani mukaan kilpaillut jopa ARJ:ssa Dalekin aikoinaan, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi varmistaa tätä muistikuvaa.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä myös tämän kesän kasvatteja oleva tamma HWA Ripley's Secret. Tamman isä on - jälleen - Dahabun kasvatti Ripley D, jonka elämää olen seuraillut jo siitä saakka kun Jasny sen aikoja sitten osti.

Meille olisi tarkoitus tulla vielä yksi suvullinen nsh-varsa Dahabusta, mutta asiasta ei ole kuulunut aikoihin mitään.


Siinä tulikin esiteltyä uusimmat hevoslisäyksemme. Viimeisenä voisin vielä esitellä uuden arabialaisemme, domestictamma - jaa mitä domesticien määrän rajoitusta - Baya Classicaa al Rayadin. Baya oli jo pitkään ollut myynnissä joten totesin, että eiköhän tamma voisi meille lähteä. Myöhemmin suorastaan yllätyin, kuinka innoissani tammasta olenkaan. Tätä selittänee osin tamman isä Izz Masree, jota olen jo pitkään ihaillut. Harmikseni en ollut orista saanut varsaa, mutta nyt on sekin asia kunnossa.

Ei kommentteja: