torstai 26. toukokuuta 2011

NDM 2011: Nordic Dream Meeting käynnistyy

Virtuaalihevosteluni on edelleen hiljaiselolla, varsinkin ensi viikko tulee olemaan hyvin kiireinen. Päätinpä nyt kuitenkin viettää pienen lukutauon kirjoittelemalla blogiin pitkästä aikaa ravijuttuja.


Nordic Dream Meeting käynnistyy vähitellen, ensimmäinen osakilpailu juostaan itse asiassa samana päivänä, kun itse olen pääsykokeissa. Eilen ilmoittelin meiltä mukaan lähtevät hevoset osallistujalistoille. Mukana on niin uusia tulokkaita kuin vanhoja konkareitakin, sillä mukaan lähti jälleen hevoset, jotka meiltä viime vuonnakin osallistuivat. Ensi vuonna näitä viittä ei kyllä tulla enää radoilla näkemään, niin se sukupolven vaihdos vaan näkyy.

Meiltä mukaan lähtee ainoana orina Ghosthunter Burn, jolle NDM taitaa jäädä viimeisiksi kilpailuiksi. Herra on jo nyt tehnyt komean 120 lähtöä kattavan uran, joten eläkeikä on todellakin ansaittu. Täytyy pitää peukut pystyssä, olisihan se hienoa että ori lopettelisi uransa menestyksekkäästi.

Olen tässä huomannut, että nopeiden hevosten suhteen meidän lämmiinveripuolella on täysi akkavalta. Mukaan lähtevästä kahdeksasta hevosesta oreja edustaa ainoastaan Hunter. Tässä olenkin jo kavereille naureskellut, että meillä tammat kiitävät taivaanrannassa orien laahustaessa laiskasti perässä.

Tammoista mukaan lähtee uusina tulokkaina Classico Alvero, Tears Falling Down ja Kiss Me Baby. Viimevuotiseen malliin mukana ovat myös Fire's Integrity, Fire's Finch, Mimosa JM ja Just Fine DDD.

Viime vuonna meidän tallin menestys tyssäsi lähes kaikilla Golden Clubiin. Hunter pääsi Festival Raceen saakka, mutta ikävä kyllä sortui laukkaamaan eikä päässyt enää pidemmälle. Täytyy toivoa että onni suosii tänä vuonna.


Nordic Dream Meeting taitaa olla suosikkini VRER:n suurkilpailujen joukossa. Olen oikeastaan enemmän lämminveri- kuin suomenhevosihminen, joten ei taida olla ihmekään että tällainen lämminverisille suunnattu hieno suurkilpailu kiehtoo. Hienon nimen lisäksi tasomuotoinen kilpailu on todella hieno idea ja tuo erityistä jännitystä mukaan kilpailuun. Yleensä kun suurkilpailuissa karsinnat ja finaali ovat samana päivänä, joten siinä ei niin ehdi jännittää edes jatkoon pääsyä. Viime vuodelta muistankin, kuinka aina jännityksellä odottelin tuloksia NDM-lähdöistä ja voi sitä riemua, jos oma hevonen oli jatkoon päässeiden joukossa.

NDM-lähdöt ovat levittäytyneet tasaisesti kesälle, ja finaalia jännitetäänkin vasta elokuussa. Kesästä tulee siis hyvin jännittävä ravien suhteen, jos hevoset vaan menestyvät.


Tänä vuonna NDM-osalähdöille on aktiivisesti etsitty järjestäjiä ja olen vain harmitellut omaa kokemattomuuttani mitä raveihin tulee. Tästä reipastuneena olenkin päättänyt, että kesällä alan opetella ravien järjestämistä. Kun kesällä tulee tutustuttua hommaan, voin syksyllä järjestää hieman isommat synttäriravit TG Trottersin kaksivuotisen taipaleen kunniaksi. Tavoitteena onkin päästä osallistumaan kunnolla ravitouhuihin ja saada jopa suurkilpailuja järjestettäväksi. Mielestäni ei ole enää varaa laiskotella ravien järjestämisen suhteen kun raviharrastajien määrä on mitä on.(Tämän viestin loppuun mainostaisin vielä meidän viimevuotisia myytäviä ravurikasvatteja. Iät ovat muutettavissa, jos varsat tuntuvat jo liian vanhoilta. Kuva mahdollista saada mukaan!)

Ei kommentteja: