perjantai 9. maaliskuuta 2012

Uudet yksityiset vol. miljoona

Minun oli tarkoitus tehdä tämä postaus vasta myöhemmin kun toisellakin kopukalla on sivut esittelykunnossa, mutta pääsin taas blogikirjoittelun vauhtiin enkä halua tuhlata tätä innostusta.

Tulin sitten taas hankkineeksi pari yksityistä, mutta tällä kertaa voin lohduttautua sillä että turhia hankintoja ne eivät olleet. Ensimmäinen niistä on jo pidempään etsimäni kaksipolvinen friisiläistamma morsiameksi Jasperille. Durenin myyntitopikkia kiertelin ja kaartelin pitkään, sillä olin jo kauan sitten harkinnut kysyväni sieltä tilausvarsaa. Olin täysin ihastunut Duren Oliveriin ja mikäpä sen hienompaa kuin huomata, että myytävissä varsoissa oli varsa juuri siitä yhdistelmästä mitä olin kaavaillut. Samassa topikissa oli kuitenkin vanhempiakin myytäviä ja Duren Tuijge kiinnitti heti huomioni. Noh, siinähän se tulos jo näkyykin.

KRJ-sijoitukset olivatkin tammalla jo valmiiksi kasassa joten ryhdymme tähtäämään laatista kohti. Lisäksi tamma lähtee nyt mukanani kokeilemaan valjakkoajon saloja. Näyttelyitäkin on jo muutamat kierrelty, mutta tuttuun NJ-tapaan tuloksia saa odotella. Erityisen jännittävää tästä tekee se, että tammalla on minun ottamat kuvat. Pitkään noitakin kuvia valitsin, sillä lähes joka ikinen tamma seisoi harja minuun päin ja rodulle ominaisesti se harja myös peittää kaulaa aika reippaasti...


Toinen tapaus on ikivanha oma kasvattini, morab-ori Ravenwood's Rascal. Pitkään on tämänkin herran kanssa emmitty mitä tehdään, mutta nyt päädyin vihdoin tekemään herrasta muutakin kuin nimen jälkeläislistoilla. Herran sivut ovat vielä vaiheessa, joten esittelen ne myöhemmin. Isänä toimii entinen hevoseni, upea vanhasukuinen morganherra Winterhill's Calgary ja emänä lempitammani Beldaran.

Rascal on syntynyt tilausvarsana Ravenwood Arabiansin viime metreillä. Pitkäänhän tuo on vain lorvinut paikallaan itse kunkin taukoillessa, mutta nyt herrasta olisi tarkoitus tehdä oikein kunnon yleisratsu. Yleensä hevoseni painottuvat johonkin lajiin ja saattavat kilpailla mielenvirkistykseksi toista, mutta Rascalin kanssa kokeilen nyt ihan uutta tapaa. Kilpailemme muun muassa helppoa koulua ja matalia esteitä, sekä westerniä ja askellajeja yleishevoselle sopivissa lajeissa.Nyt ei enää ole yksityissuunnitelmia vähään aikaan. Toisin saattaa käydä, jos joudun hankkimaan itselleni kisattavaksi Hessulle jälkeläisnäytön. Seuraavaksi tässä kuitenkin odotellaan kesällä syntyvää lämminverivarsaa, josta aiemmassa postauksessa kerroinkin.

Ei kommentteja: