perjantai 16. tammikuuta 2015

Wolf Creekissä tapahtuu

Noniin, siirtyihän se innostus sieltä mineistä vihdoinkin myös ranchin puolelle. Taisi säikähtää kun totesin tarvitsevani lisää minioreja ja olisi pitänyt ruveta nimiä keksimään...


Mutta tosiaan, ranchin puolella on jopa tapahtunut jotain! Viime vuoden kasvattilista on vihdoin koottu, vaikka ei se neljän kasvatin voimin ole mikään nähtävyys. Hevospuolella sen sijaan on tapahtunut paljonkin, joka on nyt hevoslistojen päivityksen ansiosta nähtävissä myös muille!

Erityisen iloinen olen tästä westernpuolen asukkien lisääntyneestä määrästä, mitä auttoi kovasti Ravenwood Ranchin kasvattimyynti, josta saatoin kuin saatoinkin käydä tyhjentämässä ison läjän hevosia. Kasvattimyynnistä talliin saapui appaloosa, kaksi pintoa ja quarter. Lisäksi jo pidempään sivut omanneet appaloosatammat pääsivät listoille.

Vaikka olenkin innoissani westernpuolen kasvusta, ei gaited-puoli ole jäänyt huomiotta. Vaikka sille puolelle onkin tullut vähemmän lisäyksiä, ovat ne sitäkin upeampia!


Ensimmäisenä on esiteltävä nsh-tamma Rajab Bayda, joka ei virallisesti ole ranchin omistuksessa. Hawasta kotoisin oleva tamma saapui meille vuokralle erittäin epämääräiseksi ajaksi, sillä vaikka Jasny ei noista ei-saddlereista niin enää välitäkään, ei hän halunnut täysin luopua tästä tammasta. Enkä ihmettele miksi! Baydan emä on ARJ-I -palkittu nsh-tamma Blondie BRN, jonka isä löytyy itse asiassa Qismatin puolelta. Isä taas on al Rayad Studin komea (ikävän sivuton) Izz Masree, joka on ehdottomasti Rayadin hevosista suosikkini. Muistan jopa edelleen, miltä orin kuva näytti!

Mukavasti jo kilpaillut tamma odottaa tällä hetkellä sitä, että jaksan tonkia googlen läpi mahdollisten lisäämättömien sijoitusten varalta. Sen jälkeen suunnitellaan kiva kasa jälkeläisiä ja pohditaan sitäkin, kiikutetaanko tamma laatikseen asti.


Alegre on sellainen hevosten ihmemaa, että sen kanssa saa olla tarkkana. Vierailen itse aika harvoin Alegressa, mutta melkeinpä joka kerta sieltä tulee käveltyä ulos yhden tai useamman hevosen kanssa. Kaikista mielenkiintoisinta Alegressa on ehdottomasti suvullisten osiot, joista saattaa monesti löytää vaikka mitä aarteita. Sen todistavat nämä seuraavat tammat.

Idyllisch B's Carte d'Or on ARJ-I ja YLA3 -palkittu saddlebredtamma, jolla on sukua noin 2+ polvea. Tamma kiinnitti huomioni isä Civilian Threat D:n vuoksi, sillä oria ei ainakaan minun mielestäni kovin usein suvuissa näe. Kisoissa jo ihan riittävästi kiertänyt tamma pääseekin nyt täyspäiväisesti jalostuskäyttöön.

Toinen aarre on walkertamma Belfalas Eternal Jealousy. Tarvitseeko tässä muuta sanoakaan, kuin että suku! Tämä tamma pääsee kiertämään kisoja ja jalostuskäyttöön myöskin.Sellaisia on talliin siis ilmestynyt. Tavoitteena olisi tässä vähitellen alkaa saada hevoskantoja sellaiseen malliin, että voisi sen kasvatuspuolenkin aloitella kunnolla. Westernpuoleen tahdon ehdottomasti panostaa enemmän, mutta sitä varten täytyy tuo nimipää käydä onkimassa jostain pinnalle. Tuonteja pitäisi kehitellä vaikka mistä rodusta ja onhan noita jo olemassa oleviakin odottelemassa sivujaan.

2 kommenttia:

S + Gin kirjoitti...

Mistä ihmeestä olet kaivanut tuon Belfalas Eternal Jealousyn ja miten siitä saa varsan... Myös Idyllisch B's Carte D'orista olisi kiva saada sdb-varsa, vanhoja ionicilaisia senkin suvussa on ja esimerkiksi Dream Vendelaa ei taida meidän hevosten suvuissa enää ollakaan, sen verran tehokkaasti aikanaan hävitettiin nuo saddlebredit Ionicista.

TK kirjoitti...

Alegresta kummatkin kävelivät vastaan! Kyllä siinä itsekin hetken ihmetteli että johan on aarteita sinnekin päätynyt. :D

Kummastakin saa tottakai varsan kunhan sulhot löytyvät! Meillä ei nimittäin ole vielä kummallekaan sopivaa oria, täytyykin pistää sellaiset hankintalistalle...