keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Karsintatuloksia ja B-ponimestaruus

Mikä ihme siinä on, että niitä hevosia on ihan pakko ilmoittaa suurlähtöihin vaikka tietää jo valmiiksi ettei ne kuitenkaan pärjää? Sitten odotellaan tulokset ja suorastaan ärsyynnytään, kun omat ennustukset kävivät jälleen toteen.


Derbyn ensimmäisestä karsinnasta saatiin viimein tulokset. Kuten tämän tekstin aloituksesta voi päätellä, meidän hevosilla ei sujunut meno sitten yhtään. Clarity Demo juoksi kahdeksanneksi eli oikeastaan viimeiseksi, sillä hylkäyksiä tapahtui yllättävän monta. Karsintalähdön voittaja, Taikasumun Tallin MF Chorale ei ainakaan minua yllättänyt, täytyypä sanoa että olisin yllättynyt siinä tapauksessa, että kyseinen tamma ei olisi voittanut.
Suomenhevosten karsintalähtö oli vielä suurempi pettymys, sillä Silvia Lunedin matka päättyi hylkäykseen.

Toisesta karsinnasta tuloksia ei ole vielä tullut, niitä odotellessa. Harmittaa kyllä kovasti tuo Clarityn huono esitys, pohdin tässä parhaillaan tamman ilmoittamista Derby Selectioniin - kunhan siitä saadaan kutsu esille. Tiedän tamman pystyvän parempaan, mutta huonoja päiviä on hankala ennustaa.


Seuraava tulevien pettymysten aihe onkin sitten B-ponimestaruus, joka juostaan Narrilaivassa ensi sunnuntaina. Meiltä mukaan ilmoitettiin tamma Cha Vhicy Cha MB, jolle tämä lähtö tulee hyvin todennäköisesti olemaan uran viimeinen. Toiveissa onkin, että tämä viimeinen lähtö sujuisi hyvin. Ihmeitä en silti viitsi odottaa, mutta kukapa tietää.

Pikku B-ponimestaruuteen meiltä lähtee oripojat Rox Edison B ja JL Rød Sjøslange. Näiden kahden suhteen en yhtään tiedä mitä odottaa. Näistä kahdesta Rox Edison on se paremmin pärjännyt, lähes joka lähdössään ori on juossut rahasijoille. Lucas ei ole pärjännyt yhtä hyvin, mutta satunnaisesti on tämäkin ori yllättänyt. Useimmiten tuntuu käyvän niin, että jos nämä kaksi ovat samassa lähdössä niin toinen löytyy kärkipäästä ja toinen joukon hänniltä.


Se kilpailuista. Tekemislistalla on jo pitkään ollut varsojen teettäminen, muutaman haluaisin saada ihan myyntiinkin saakka jo vähitellen. Sopivia hevosia kyllä löytyy, mutta oma saamattomuus tuntuu kovin ylitsepääsemättömältä. Ehkä tämän viikon loppupuolella voisi yrittää saada jotain aikaan, alkuviikko mennyt matematiikan kokeeseen valmistautuessa.

Ei kommentteja: