keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Missä mennään?

Kuumat kesäkelit ovat täällä taas, enkä jaksa tehdä yhtään mitään ennen kuin vähän viilenee - varsinkaan jos joudun ulos päivän aikana. Ajattelinpa tässä siis tehdä pientä tilannekatsausta virtuaalisiin projekteihini ja koota yhteen pientä infoa siitä, missä minkäkin kanssa mennään.

Virtuaalihevostelut ovat yleisestikin ottaen osaltani hieman hiljaiselolla. Enää en lähde siihen, että väkisin jotain väännän vaan teen hommia lähinnä silloin kuin huvittaa. Nyt kourallinen hevosia odottelee sivuja ja ne aionkin ajoissa hoitaa, mutta muuten kisakalentereiden päivitykset sun muut saavat odottaa kunnon innostusta.
Kaiken lisäksi vanhempieni kesäloma alkaa pian, joten joudun ainakin viikoksi mökillemme korpeen. Nettiyhteys siellä kyllä toimii, mutta kuten tästä blogista on jo käynyt ilmi, ongelma onkin virransaannissa. Päivisin virtaa on vaikka pienelle kylälle, sillä aurinko paistaa tontille ja aurinkopaneeleihin aamusta iltaan. Ikävä kyllä juuri päivällä tehdään hommia sun muuta, joten koneaikaa olisi vain iltaisin.

Se siitä harhautumisesta, asiaan.


Ensimmäisenä Dalek, joka on jo osoittautunut kunnon ongelmaksi. Viime aikoina varsinkin friisiläiset ovat nostaneet päätään, ja olen itsekin alkanut taas innostua kyseisestä rodusta. Kasvattaisin laumaani mielelläni, mutta eihän tuollaisen tallin kanssa yksinkertaisesti kehtaa tarjota kotia muiden kasvateille. Tuontihevosia voisi toki tehtailla, mutta vihaan nimien keksimistä yli kaiken. Minulla ei vain ole nimipäätä, ja tuntuu siltä että nimilistatkin on koluttu läpi jo kymmenen kertaa.

Dalek jatkaa siis horrostaan edelleen. Tiedän mitä sen kanssa pitää tehdä, mutta koko projekti on edelleen kovin suuri. Siihen täytyisi pystyä paneutumaan kerralla niin, että kaiken saisi hoidettua kuntoon lyhyessä ajassa. Kohdallani ei vain toimi se, että tekisin vähän kerrallaan silloin kuin ehtii. Kaiken lisäksi tuleva Dalekversio kaipaa nimeä edelleen, enkä yhtään tiedä mistä tätä sopivaa nimeä lähtisi hakemaan.


TG Trottersin vuoro seuraavaksi. Perinteiset juhannusravit on käyty ja kuten aina ennenkin, oikeissa raveissa käynti herättää innostuksen myös virtuaalisiin raveihin. Kuvavarastoja tuli kartutettua mukavasti, vaikka toinen päivä menikin sateen vuoksi pieleen. Edelleen tosin olen pahassa kuvapulassa b-ponien suhteen, miksei tässä lähistöllä voida järjestää b-ponilähtöjä...

Otsikko pitäisi uusia, hevoslistaus päivittää, muutama hevonen kaipaa sivuja ja hevosia pitäisi siirtää kilpailueläkkeelle. Tekemistä riittää sielläkin siis ja näistä teenkin ihan oman blogipostauksen kunhan jotain on tapahtunut. Jos vain innostus pitää, tapahtumista voidaan nähdä jopa lähiaikoina. Hevoset sentään juoksevat taas, joskin kohtuullisen epäaktiivisesti.


al Qismat Arabians saa myös maininnan, vaikka tallille oma blogi onkin. Ostin juuri kourallisen hevosia joille pitäisi väsätä sivut, eikä se ole lempipuuhaani ainakaan silloin kun mukana on reilusti kisanneita hevosia. Kilpailujen järjestäminen taulukkoon on kamalaa puuhaa.

Näiden lisäksi muutama kasvatti kaipaa sivuja ja muutenkin pitäisi suunnitella muutamia kotiin jääviä kasvatteja. Muutama hevonen pitäisi viimein lähettää taivaslaitumille ja siivoilla domesticien laumaa muutenkin. Kilpailukalentereista ei edes puhuta, AHAC-osallistumisetkin ovat jäänet viime aikoina vähäiselle. Jospa nyt kuitenkin ahkerana yrittäisin tänään saada osallistuttua kun nuo kesäkuun showt vielä ovat avoinna.

Kilpailuja olen tässä yrittänyt järjestää, itse asiassa ARJ-kisaviikonloppua varten taitaakin jo olla kutsut valmiina. Laiskana en vaan saa asiaa vimeisteltyä ja hoidettua niiden anomista.


Yksityishevosten lauma horrostaa suurimmaksi osaksi myös. Ronja on tässä saanut muutaman päiväkirjamerkinnän ja hieman tapahtumiakin on löydetty, lisäksi minulla odottaa tiedostoissa iso kasa kuvia sitä tapahtumaa varten, kun tamman selkään noustaan. Tamman IRL-versiohan opettelee ratsun alkeita jo täyttä häkää.

Hessun kanssa on osallistuttu PKK-näyttelyihin ja herra on aloittanut uransa ASSAn puolellakin.
Urpo juoksi koelähdön Narrilaivassa ja pääsi hyväksytysti läpi, joten radoille päästään pian. Aiheesta pitäisi jaksaa väsäillä muutama päiväkirjamerkintö piakkoin.

Muiden kanssa elämä on lähinnä lomailua. Hazard ja Roki kaipaavat edelleen kunnollisia sivuja, herrojen kuvatkin olen hukannut jonnekin tiedostojen syövereihin koneellani. Olen tässä myös vakavasti harkinnut nappaavani mukaan menoon ikivanhan puoliveriorin, B.C.Linzroyn (i. K'Lincoln) jonka omistin ennen taukoani. Pitkään olen asiaa pähkäillyt ja tullut googletustuokioiden jälkeen siihen tulokseen ettei oria minnekään ole myyty, joten enköhän herran vielä joskus mukaan menoon tuo.

Tallipaikkatilanne virtuaalimaailmassa tuntuu tällä hetkellä olevan todella surkea. Kaikki vähääkään mielenkiintoiset tallit - mitä olen löytänyt - tuntuvat vaativan hirveästi osallistumista yksityisen omistajalta. Toisaalta tämän ymmärrän, mutta silti moinen ei sovi meille sillä haluan harrastaa rennosti ilman huolta jostain aktiivisuudesta yksityiseni kotitallilla. Taidan väsätä tästä aiheesta vielä ihan oman blogitekstinkin, aihetta ainakin riittäisi.
Tällä hetkellä ainoastaan Ronjalla ja Tuukalla on kotitallit, tosin Ronjalle pitäisi jo uusi etsiä sillä Hillington vaikuttaa täysin kuolleelta. Hiljaista on Raudikkalassakin, mutta tämä talli on niin upea etten Tuukan tallipaikasta kovin helposti luovu.


Sitten vielä ARJ, jonka puolesta tämä teksti saakin toimia epävirallisena tilannetiedotteena. Kalenteri pyörii laiskan aktiivisesti, pyrkimyksenä on tarkistaa sähköposti vähintään joka toinen päivä. Hiljaista tuntuu olevan harrastajien rintamallakin, ainakaan kovin paljoa kisa-anomuksia ei ole näkynyt. Tähän mennessä anojat ovat ainakin säännöt lukeneet kunnolla, kiitos siitä heille. Sääntöongelmien takia ei ole tarvinnut vielä kenenkään anomusta hylätä, toivottavasti meno jatkuu samanlaisena!

Haluaisin tosin kiinnittää huomiota juurikin anomiseen ja kisojen VIP:iin. Kannattaa ihmiset jättää hieman sitä pelivaraa siihen VIP:n ja anomuspäivän välille, ettei mene juuri niin tiukalle että kisat anotaan tasan sen kaksi viikkoa ennen VIP:iä. Anomukset saattavat minusta riippumattomista syistä jäädä jonain päivänä purkamatta (esimerkiksi nettiyhteyteni on viime aikana temppuillut silloin tällöin), ja tällaiset joutuvat silloin hylätyiksi.

Sähköposti tuntuu toimineen kunnolla, keneltäkään ei ole ainakaan tullut viestiä ettei olisi anomuksiin vastattu.

ARJ-laatis taitaa olla se, mitä monet odottavat. Ikävä kyllä laatis on tällä hetkellä jäissä, enkä tiedä koska se saadaan pyörimään. Laatiksen hoito on Jasnyn vastuulla ja hän on tällä hetkellä hyvin kiireinen eikä virtuaalitouhuille juuri liikene aikaa. Ikävä kyllä laatista joudutaan siis odottelemaan edelleen.

Ei kommentteja: