maanantai 4. heinäkuuta 2011

Elossa ollaan

Qismat on taas kerran viettänyt hiljaiseloa, syynä jälleen kerran yleinen laiskuus. Kamalasti olisi tekemistä - eikä ainoastaan Qismatin kanssa - mutta aikaa ja jaksamista kovin vähän. Vaikka sivut ovat olleet päivittämättä, on jotain sentään tapahtunut kulissien takana.


Eilen sain viimein aikaiseksi ilmoittaa hevosia taas AHAC:iin, vaikka listat eivät täysin ajan tasalla olekaan. Homma muuttuu aina vaan epämiellyttävämmäksi, sillä AHAC-kisojen luokkien osallistujamäärät ovat aivan järkyttävät varsinkin in-hand luokissa. Heinäkuun showjen osallistumiseen meni eilen valehtelematta puoli tuntia, ehkä jopa hieman yli. Kovin montaa ihmistä ei ollut edes ehtinyt vielä osallistua, joten voin vain kuvitella mitä osallistuminen olisi loppukuusta.

Sillon kun aloittelin AHAC:ssa kilpailemista, oli voimassa rajoitus sille montako hevosta yksi ihminen sai ilmoittaa luokkaa kohden. Kasvavan hevosmäärän kanssa viiden hevosen rajoitus tuntui tuskallisen pieneltä, mutta eilisen urakan jälkeen aloin muistella rajoituksen aikoja kaiholla. Jos uskaltaisin niin varmasti ehdottaisin jonkunlaista rajoitusta ilmoitettavien hevosten määrään per henkilö, vaikka siitä itsekin kärsisin suuren hevosmääräni kanssa.


Kesävarsoja olen pohtinut jo pariin otteeseen ja tullut siihen tulokseen, että meiltä harkitaan uutta varsaerää vasta syksyllä. Palautuneita kasvatteja on nyt jo aika läjä, enkä viitsi teettää uusia ennen kuin vanhatkin saavat edes jonkunlaiset kodit. Arabikasvattajat vaikuttavat muutenkin olevan kesälomalla, joten en edes tiedä olisiko varsoille kysyntää.

Jos joku nyt kuitenkin omasta qismatlaisesta haaveilee, niin muistutan että teetän mielelläni tilausvarsoja muille arabikasvattajille. Muidenkin kannattaa kysyä, "oudommat" tapaukset menevät sitten aina harkinnan mukaan.

Muutama varsa odottaa kuitenkin sivuja, enkä ole edes harkinnut meille jääviä varsoja ollenkaan. Eiväthän ne projektit edisty, jos en saa edes siihen tarvittavia hevosia aikaan...


Ostin tuossa noin viikko takaperin hieman isomman lastillisen hevosia; kaksi englantilaista täysiveritammaa, yhden quartertamman, yhden anglotamman ja kaksi arabialaista puoliveristä. Taisi tässä sittenkin käydä niin että meille tulee kourallinen muidenkin rotujen edustajia arabiristeytysten lisäksi. Nämä ovat vielä täysin sivuja vailla, ja ne esittelenkin tässä blogissa tarkemmin kunhan sivut on väsätty.

Ei kommentteja: