torstai 19. tammikuuta 2012

Näyttelyiden järjestämisen tuska

Olen nyt järjestänyt kolmet NJ-näyttelyt al Qismat Arabiansissa, joista kolmannet ovat parhaillaan kesken. NJ-näyttelyiden luokkien tarjonta on varsin surkeaa hieman harvinaisempien rotujen kasvattajan kannalta, joten selväähän se on että itse niitä täytyy järjestää. Ikävä kyllä minunkin ongelmakseni on nyt iskenyt muiden valittelema tuomaripula.

Aiemmissa näyttelyissä sain tuomarit hankittua varsin sujuvasti ja kaikki menikin mukavasti. Nyt ne ongelmat kuitenkin iskivät. Ensimmäiseen tuomarointipyyntööni ei vastattu yhtään mitään, myöhemmin luin htnetistä henkilön taukoilusta. Toiseen pyyntöön vastattiinkin jo ripeästi ja osa luokista sai tuomarin, joka myös hoiti tulokset ripeästi. Yksi tuomari ilmoitti taukoilevansa ja tuomarilistan päivityksen laahaavan näemmä jäljessä, mutta otti siitä huolimatta luokkia tuomaroitavaksi (suurkiitos siitä vielä hänelle!). Kolme luokkaa on vieläkin vailla tuomaria, ja sitä on nyt metsästetty lähes kissojen ja koirien kanssa.

En millään haluaisi muiden tapaan mennä htnettiin kyselemään tuomareita ennen kuin koko tuomarilista on mailitse pommitettu läpi. Ikävä kyllä tämä on kovin hidas tapa, sillä odottelen edes muutaman päivän vastausta. Pistää kyllä hieman raivostuttamaan ettei edes sitä "ei"tä voida vastata, vaikka aikaa tuntuu riittävän htnetissä roikkumiselle.


Tulevaisuudessa olisi tarkoitus järjestää lisää näyttelyitä, mutta en tiedä kuinka jaksan lähteä taas tähän rumbaan. Ronjalle erityisesti haluaisin Ch-NV -arvon, mikä on kovin vaikea saavuttaa jos joka luokassa on vastassa ne täydelliset connemarat ponituomarilla varustettuna. Nuoret varsat -luokka on lisäksi sellainen että sitä hyvin harvoin järjestetään eli itse järjestämällä saa parhaiten sen luokan mukaan. Eipä vaan kauheasti kannusta järjestämään näyttelyitä, kun tuomareita ei löydy kivien eikä kantojenkaan alta.


Valittajille vielä tiedoksi että kyllä, mieluummin kitisen kuin teen itse mitään. Eipä siitä tuomariksi ryhtymisestä olisi edes hyötyä, sillä en niitä näyttelyitäni saisi kuitenkaan tuomaroida omien hevosten mukanaolon vuoksi.

Ei kommentteja: