maanantai 30. tammikuuta 2012

WRJ-laatiksen kisapisteytys taas keskustelun alla

Bongasinpa eilen ht.netistä topikin, jossa oli menossa kritisointia WRJ:n laatiksen kisapisteytystä kohtaan. Joukkoon mahtui tuttuun ht.tapaan asiattomia huutelijoita, mutta edes asiallisiin kysymyksiin ei saatu vastausta. Jaoksen ylläpitäjä kieltäytyi käymästä keskustelua julkisesti ja pyysi ainoastaan yhteydenottoja mailitse.

Oresama lähetti jaoksen ylläpitäjälle sähköpostia, juttu tästä sähköposteineen löytyy hänen blogistaan. Mielenkiinnolla odotan minäkin vastausta, sillä ylläpidolla ei tunnu olevan järkeviä perusteluja nykyiseen systeemiin. "Mutkun mä haluun" ei oikein toimi...

Tänään sitten huomasin, että kyseinen keskustelu oli kadonnut ht.netistä. Kadonnut on myös aiemmin käyty keskustelu WRJ-laatiksen pisteytyksestä (keskustelu käytiin ennen, kuin laatis oli noussut pystyyn). En tiedä kuka näitä oikein häröttelee, mutta minulla sattuu olemaan kyseisessa topikissa käyty keskustelu tallessa. Ajattelin sen nyt tähän liittää kaikkien nähtäväksi, sopii tulla sanomaan jos omaa kommenttiaan ei tahdo julki.

Keskustelusta on poistettu se osa, mikä ei WRJ:n tapaukseen liity. Aloitusviestin jätin mukaan ihan selkeyden vuoksi.

Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: ----
Päivämäärä:   29.1.12 16:40:59

Saako kilpailu tuloksia valikoida?
Esim:
Hevonen osallistuu kisaa, jossa on kuusi eri kutsua peräkkäisille päiville. Hevonen on samassa luokassa joka kutsussa ja tulosten tullessa, saako omistaja merkitä kisakalenteriin vain "hyvät" tulokset vai pitääkö kaikki tulokset merkitä??

+ Jos hevonen kisaa vain yhdessä kutsussa ja saa omistajan mielestä huono tuloksen, onko tulos ja kisa pakko merkitä kisakalenteriin?

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäChrista W.
Päivämäärä:   29.1.12 17:01:37

Jos esimerkiksi WRJ-laatuarvosteluun haluaa osallistua, niin kaikki tulokset pitää merkata.

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: veikka
Päivämäärä:   29.1.12 17:02:41

Ja vielä tuli mieleen, joissain laatiksissa käytetyt sijoitusprosentit. Jos niiden perusteella halutaan pisteet laskea niin silloin tulee olla ihan kaikki, myös ne häntäpään tulokset esillä.

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: Bel
Päivämäärä:   29.1.12 17:09:00

Christa W, ja se onkin maailman paskin juttu ja sen takia jää multa ainakin kaikki lännenhevoset hankkimatta.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäFuyu
Päivämäärä:   29.1.12 17:20:10

Christa W. / Jos kerran kaikki tulokset (myös ne huonoimmat) pitää merkitä, onko niillä sitten mitään arvoa laatiksessa? Esim: Saako niistä pisteen tai jotain.
+ Myös, miten varmistat, että kaikki tulokset on aivan täysin varmasti laitettu sinne?

Itselläni ei yhtään lännenhevosta ole, enkä asiasta tiedät, mutta tälläinen mietitytti viestissäsi.

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: annis
Päivämäärä:   29.1.12 17:22:44

Fuyu, tuloslistoissa sijoittuneet on yleensä tummennettu tai muuten erotettu ei-sijoittuneista, osallistujan ei tarvitse siis lähteä itse laskemaan, onko sijoittunut vai ei :)

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäChrista W.
Päivämäärä:   29.1.12 17:24:05

Bel, tähän päädyttiin kun otettiin käyttöön vain sijoitus- ja voittoprosentit - tällöin kaikki tulokset on oltava näkyvillä. Kaikkia kun ei voi aina miellyttää.

Fuyu, laatikseen on turha tulla pelkillä sijoituksilla - huijauksesta tulee automaattisesti hylky, jos siitä jää kiinni. Yksikin virheellinen kisatulos (= poisjätetty huonompi sijoitus) riittää hylkäykseen. Tuloksia tarkkaillaan tekemällä satunnaisia 'pistokokeita'.

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: ..
Päivämäärä:   29.1.12 17:27:38

^ tohon päädyttiin kun ylläpitäjä päätti niin muiden mielipiteitä kunnolla kuuntelematta

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: Mari H@phone
Päivämäärä:   29.1.12 17:29:23

^ Voi hitsi, en tiennytkään et WRJ:ssä on tommonen o.O Meilläkin jää sit WRJ laattikset väliin, pitää sit mennä vaan YLA:aan

Ja mäkin merkkaan hevosten sivuille vaan sijoitukset, paitsi ravureille ja laukkureille merkkaan kaikki kisat.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäChrista W.
Päivämäärä:   29.1.12 17:31:38

.., mielipiteitä oli sekä puolesta että vastaan. Kyllä, ylläpitäjä päätti sitten mihin suuntaan tilanne vedetään.

Mari H., tästä oli keskustelua joulukuun puolella useampaankin otteeseen täällä hevostalli.netissä. Silloin oli mahdollisuus vaikuttaa :)

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäAmar (0408)
Päivämäärä:   29.1.12 17:33:14

Mikä siinä kaikkien kisojen merkkaamisessa on niin kauheeta? Hyvä vaan jos edes jossain laatiksessa joutuu näkemään vähän enemmän vaivaa hevosen eteen :)

Itse merkkaan kaikki, koska a) se on pinttynyt tapa, b) arvostan ihan eri tavalla ihmisiä jotka merkkaavat kaikki kisat kuin niitä jotka merkkaavat vain sijoitukset, c) on kiva nähdä miten hevonen oikeasti on menestynyt kisoissa eikä vain milloin sillä on mennyt hyvin.

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjäyersinio
Päivämäärä:   29.1.12 17:34:29

Yksikin virheellinen kisatulos (= poisjätetty huonompi sijoitus) riittää hylkäykseen.

No huh huh :D

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäMirage
Päivämäärä:   29.1.12 17:34:38

Mulle tulee vähän sellainen olo jotenkin joistakin viesteistä että hevonen olisi huonompi jos sillä on kaikki kilpailut merkittynä, myös ne huonot tulokset.

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: annis
Päivämäärä:   29.1.12 17:34:40

Amar, turhaa lisäyötä ja kilometrin pituiset kisalistat.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäMiia
Päivämäärä:   29.1.12 17:39:58

annis, kaikkien silmissäpä se ei olekaan turhaa työtä, vaan panostusta + täyden kalenterin voi laittaa omalle sivulleen ja hevosen sivulla voi näyttää vain sijoitukset, niin ei laiskojen katsojien silmät rasitu koko listasta ;)

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäChrista W.
Päivämäärä:   29.1.12 17:40:23

WRJ kannustaa kilpailijoitaan arvostamaan myös niitä sijoituksemattomia kilpailutuloksia. Laatuarvostelussakin saa lisäpisteitä kilpailukokemuksesta, eikä sen tarvitse sisältää yhtään ylimääräistä sijoitusta tai voittoa, vaan mitkä tahansa hyväksytyt suoritukset sallitaan.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäLuciana
Päivämäärä:   29.1.12 17:42:31

Jaa, enpä ole aiemmin WRJ:n tähän laatikseen törmännyt. Ja täytyy sanoa että aivan perseestä tuollainen pakottaminen johonkin tietttyyn muottiin -.- ARJ:n säännön jossa samanaikaisesta askellajien ja vaativien koululuokkien kisaamisesta rangaistaan on vielä ihan ymmärrettävissä, mutta WRJ:n hommaa en tajua. Olisiko oikeasti niin kamalaa antaa osallistujien itse valita otetaanko pisteet prosenteista vai ihan normaalisti sijoituksista? :(

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäChrista W.
Päivämäärä:   29.1.12 17:43:55

Se taas lisää tuomareiden hommaa, ja koska vapaaehtoisia tuomareita ei löytynyt vaikka kuinka kuulutteli, niin tähän ratkaisuun päädyttiin. Muutaman tuomarin kesken.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäLuciana
Päivämäärä:   29.1.12 17:44:13

Vai olenko sittenkin? Heh, muisti pätkii :D Kaipa sitä muistaisi tosin jos olisi oikeasti tuonut mielipiteensä julki, meinaan minusta tuo on vain todella ärsyttävää. Ainakin mitä nyt siis vilkaisin niin tuntuu jotenkin aivan mahdottomalta saada ne hyvät kisapisteet. Kertokaa toki jos asia ei näin oikeasti ole vaan kyseinen systeemi ihan tosissaan toimii todellisuudessa.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäOresama
Päivämäärä:   29.1.12 17:45:54

Minäkin toin ihan hulluna lännenheppoja vähän aikaa sitten kun WRJ viehätti uudelleen niin kovasti. Hävitin kaikki. Tuon ne takaisin taas, kun valta vaihtuu ja kisapisteitä jaetaan sijoituksien perusteella taas. Ja tottakai se valta joskus vaihtuu.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäChrista W.
Päivämäärä:   29.1.12 17:46:04

Saa oikeasti tulla auttamaan mua ton jaoksen kanssa, jos tuntuu että haluaa päästä vaikuttamaan. :) Aika turha on huudella foorumilla, jos mitään ei ole valmis tekemään saati edes omista yhtään westerniä kilpailevaa hevosta.

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: ..
Päivämäärä:   29.1.12 17:46:14

^ eipä niitä tuomareita etsitty ennen pisteytyksen julkasua. en tajuu miten se lisätyötä ees aiheuttaa? omistaja on valinnu kummin heppa arvostellaan ja tuomari tekee niin. tosi vaikeeta?

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäLuciana
Päivämäärä:   29.1.12 17:48:22

Siis mikä lisää tuomarien hommaa? Hei yleensä hommat alkaa siitä jossain huutelusta, ennen kuin ketään oikeasti huvittaa laittaa virallisempaa viestiä jos tuntuu että sillä saisi ehkä ja mahdollisesti jotain aikaiseksi :)

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäOresama
Päivämäärä:   29.1.12 17:48:45

Eikä se tuomarien hommaa lisää, jos ajattelee järjellä tai kokeilee käytännössä, kumpi vain on helpompi. Joko vain lasketaan sijoitukset ykskakskolnelviis niin kuin ennenkin, tai lasketaan samat sijoitukset ykskakskolnelviis ja sitten vielä kaikki kisat ja lasketaan prosentti... ...eikun hups, taisi olla sittenkin vöhemmän hommaa laskea sijoitukset kuin että jos laskisi sen lisäksi vielä kisatkin ja tekisi ja tarkistaisi jakolaskut. Vai olenko minä niin huono matikassa, että jonkun muun mielestä 3 laskutoimitusta on vähemmän kuin yksi?

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäChrista W.
Päivämäärä:   29.1.12 17:49:31

Jokainen kynnyelle kykenevä voi toki perustaa oman jaoksensa jos siltä tuntuu, en pane pahakseni kilpailevia WRJ-jaoksia, joissa voisi esimerkiksi WRJ-I-palkinnon saada yhdellä voitolla ja kahdella sijoituksella, joita ei ole pakko merkitä sivuille? Olisiko se tarpeeksi helppoa kilpailijoille?

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäLuciana
Päivämäärä:   29.1.12 17:51:00

Jahas. Enpä minä ainakaan yritä sitten asioihin vaikuttaa vaikka siihen näytit jossain vaiheessa kannustavankin jos sinä suhtaudut noin halveksien pelkkään sijoitusten keräämiseen.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäOresama
Päivämäärä:   29.1.12 17:51:06

Kukaan ei sanonut, että ykköspalkinto tulee liian vaikeasti. Sanottiin, että kisapisteet lasketaan idioottimaisesti, oli ne helppo saada täysiksi tai ei

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: ..
Päivämäärä:   29.1.12 17:52:13

kyl huomaa et jaoksen pitäjää ei muut harrastajat kiinnosta! minäminä haluun näin ni näin tehdään

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäChrista W.
Päivämäärä:   29.1.12 17:52:58

Minä edelleen otan vastaan niitä asiallisia palautteita esimerkiksi laatuarvostelun suhteen sähköpostitse jaoksen sähköpostiosoitteeseen. Niitä vaan ei ole kukaan lähettänyt eikä ketään tunnu muutenkaan kiinnostavan jaos kuin vasta siinä vaiheessa kun pitää lähteä etsimään epäkohtia.

Pisteytyksestä oli kokonainen topicci täällä ennen sen julkaisua, sinne olisi myös voinut tulla ilmaisemaan mielipidettään jos kokee, että tässä ei nyt jokaista henkilöä ole kuultu.

Muistutan edelleen, että kaikkia ei voi miellyttää, ei edes jokaista.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäChrista W.
Päivämäärä:   29.1.12 17:53:33

.., ja pistettä muistuttelisin että jaos itsessään oli jäissä viimeiset pari vuotta koska ketään muuta ei kiinnostanut edes yrittää nostaa sitä pystyyn.

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: ..
Päivämäärä:   29.1.12 17:54:20

^ ku et viitti ees yrittää miellyttää suurinta osaa harrastajista? ei oo vaikeeta oikeesti, et vaan haluu.

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjäannsku
Päivämäärä:   29.1.12 17:57:43

Kaikilla jaoksilla on erilainen toimintatapa ja pisteytys. Minusta se on hienoa, ettei kaikissa lajeissa ole samanlaista pisteytystä. Itse en kyseisen lajin hevosta omista, mutta tuohan kuulostaa kivalta, kun lasketaan sijoitusprosentti, jonka mukaan saa pisteitä eikö ? Ei sen ykköspalkinnon saamisen kuulukkaan olla helppoa !

Ja minusta tuo ylläpitäjän mollaaminen on turhaa ja kaikenlisäksi väärin. Hän on nostanut kuolleen jaoksen pystyyn ja te huutelette täällä, koska toiminta ei teitä miellytä ? Totuus sattuu olemaan niin ettei kaikkia voi miellyttää, edes virtuaalimaailmassa.

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: ..
Päivämäärä:   29.1.12 18:02:10

kerro ny miten se tuottaa tuomareille lisätöitä, et hepan voi arvostella myös sijotusten määrästä?

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäChrista W.
Päivämäärä:   29.1.12 18:05:37

No lisäähän se hommaa - ylipäätään kehittää toimivat pisteytykset kummallekin tavalle. Plus mun mielestä on epäreilua, että toiset pääsis helpommalla, toiset ei. Että ei esimerkiksi tartte lisätä niitä kaikkia kisoja sivuille.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäLuciana
Päivämäärä:   29.1.12 18:06:32

Kaikkia ei voi juu miellyttää mutta jos ei edes yritetä miellyttää suurinta osaa järkevillä systeemeillä niin ei se mukavaa ole. Ja pakko sanoa, että jaosten ylläpitäjien pitäisi itse osata käyttäytyä asiallisesti silloinkin kun muut eivät välttämättä niin tee. Vihamielisen oloinen ylläpitäjä karkoittaa tehokkaasti asiasta kiinnostuneet.

Laukkapuolella prosentit ovat järkeviä, koska hevosille ei ole tarkoitus kerätä montaa starttia. Mutta WRJ-laatis pakottaa osallistumaan vähintään 60:een kilpailuun ja esimerkiksi "normisijoituksista" jos haluaa edes puolet pisteistä tulisi sijoittua yli 30:ssä kilpailussa. Mikä ihmeen järki näissä luvuissa on? Kuka ne on keksinyt? Osallistujamäärätkin ovat kuitenkin kohtuullisen suuria ja niihin suhteutettuna koko systeemi on vain aivan järjettömän oloinen.

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: ..
Päivämäärä:   29.1.12 18:07:33

mitä kehittämistä siinä on jos toiselle on jo valmiina pisteytys sivuilla ja toiseen tyyliin nelkyt sijotusta nelkyt pistettä. ei oo vaikeeta? yrittäsit edes.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäChrista W.
Päivämäärä:   29.1.12 18:09:22

Luciana, kuten edelleen sanoin, kehityskelpoisia ideoita otetaan vastaan sähköpostitse. Odotan viestiäsi kun tunnut noin innokkaalta :)

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: ..
Päivämäärä:   29.1.12 18:10:33

miksei täällä voi keskustella? tulis se enemmistön mielipide esille paremmin

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäAmar (0408)
Päivämäärä:   29.1.12 18:11:07

Kuten jo totesinkin niin mustakin on hyvä että WRJ:n laatiksessa kuuluu merkata kaikki kisat, mutta toisaalta eikö voisi tehdä "myönnytyksiä" tässä asiassa ihan vaan jaoksen suosiota ajatellen, kun ottaa huomioon mikä tyyli kisojen merkkauksen suhteen on vallalla virtuaalimaailmassa?

Esim. että kisapisteet voitaisiin laskea sijoitusprosentin lisäksi pelkistä sijoituksistakin, mutta että jokaista sijoitusta kohden pitäisi sivuille olla merkattuna vaikka kaksi kisaa joista ei ole sijoitusta.

Musta on tosiaan vähän tympeää että monissa muissa laatiksissa pääsee niin helpolla sinällään kun ei tarvitse merkata kuin ne sijotukset. Ja sitten valitetaan kun ykköspalkittuja tulee liikaa -> se menettää arvostustaan -> nostetaan vaadittujen sijoitusten määrää jne. Parempi imo olisi jos alettaisiin vaatia että oikeasti joutuisi näkemään vaivaa sen ykköspalkitun hevosen kisakalenterin eteen vaatimalla edes jonkun verran niitä ei-sijoituksiakin näytille.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäChrista W.
Päivämäärä:   29.1.12 18:11:37

.., joo heti kun osaat käyttää sitä oikeaa, vakituista nimimerkkiäsi ja lopetat ton meikäläisen turhanpäiväisen dissaamisen - sitten voidaan keskustella.

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjäyersinio
Päivämäärä:   29.1.12 18:12:14

Lähettäjä: Christa W.
Päivämäärä: 29.1.12 18:09:22

Luciana, kuten edelleen sanoin, kehityskelpoisia ideoita otetaan vastaan sähköpostitse. Odotan viestiäsi kun tunnut noin innokkaalta :)

Miksi tää keskustelu pitää käydä sähköpostissa piilossa? Mua ainakin kiinnostaa mihin se johtaa kun WRJ:tä kisaavia hevosia oli tarkoitus hankkia, mutta nyt pistää miettimään, koska ne saa varmasti kaikki hylätä sen takia, etten mä todellakaan saa yhdellekään kaikkia kisoja kalenteriin.

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: ..
Päivämäärä:   29.1.12 18:12:46

lol ::::D

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäChrista W.
Päivämäärä:   29.1.12 18:13:44

yersinio, koska täällä kaikki kommentit ja keskustelut paisuvat yksityishenkilöiden rankkaan haukkumiseen ja edes minä en jaksa sellaista kuunnella. Kuten sanoin, tästä asiasta oli keskustelu ennenkuin pisteytys lukittiin ja lisättiin sivuille.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäLuciana
Päivämäärä:   29.1.12 18:14:57

Siis tuo nyt on aivan älytön väite :) Miten voi muka olla niin suuri homma katsoa vaikka muista laatuarvosteluista mallia, että miten heillä annetaan pisteitä mistäkin sijoitusmäärästä ja sen mukaan soveltaa sitten sopiva tännekin.

Ja miten niin helpommalla? Oletko tosissasi sitä mieltä, että useiden kymmenien sijoituksien kerääminen on lastenleikkiä? Enemmän niitä kerätessä joutuu tekemään töitä kun taas toiset osallistuvat siihen 60:een kilpailuun ja menevät niiden antamien prosenttien mukaan. Eli kuka tässä nyt pääsisikään helpommalla? :) Se taas olisi aivan järjetöntä jos pitäisi kaikki kilpailut sijoitusten kanssa merkitä sivuille, mitä ihan oikeasti WRJ tällä haluaa tuoda esille? Lisäpakkoa arvostamaan niitä kaikkia startteja? Eikö jo prosenttipisteiden olemassaolo tuo tarpeeksi ilmi ja kannustusta asian suhteen? Minun mielestä kyllä.

On äärimmäisen harmillista jos nyt aletaan oikeasti menemään siihen suuntaan, että laatiksissa rangaistaan "himokisaajia". Minun mielestä on todella hienoa jos on toimiva prosenttisysteemi joka myös pakottaa kaikkien kisojen merkitsemiseen, mutta on todella törkeää jos ei voida sallia myös toisille sitä satoihin kisoihin osallistumista ja vain sijoitusten merkitsemistä sivuille. Kun on niin monia tapoja harrastaa ja ei vain tunnu reilulta jos täytyy tällä tavoin rajoittaa.

En minä halua vielä laittaa sähköpostia. Haluan keskustella asiasta täällä kaikkien muidenkin kanssa :)

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäLuciana
Päivämäärä:   29.1.12 18:19:41

Niin ja totta kai minua kiinnostaa :) En minä vaahtoa asioista jotka eivät minua suuresti kiinnosta :D

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: Jasny
Päivämäärä:   29.1.12 18:21:36

Minun on pakko sivusta seuranneena Christalle todeta, että vaikka sanotkin kuuntelevasi muiden mielipiteitä, niin kyllä se ulkopuoliselle ainakin siltä näyttää, ettei enemmistöä ole otettu huomioon. Mitä minä olen katsonut niin vain sinä itse ja kenties Mirage(?) olette pelkän sijoitusprosenttiarvioinnin puolella.
Eikä ole oikein, että ihmisten mielipiteille tulee vasta sen jälkeen merkitys, kun he itsekin osallistuvat toimintaan. Ei demokratia toimi niin. Ja todennäköisesti sittenkin heidän sanansa menevät kuuroille korville, jos asia ei miellytä sinua (vaikka kaikki muutkin olisivat sitä mieltä).

"Muistutan edelleen, että kaikkia ei voi miellyttää, ei edes jokaista."
Mutta miellytät todellisuudessa vain itseäsi?

Ei pienen kannatuksen jaoksella ole varaa olla ottamatta muita huomioon, sillä se vain karkottaa vanhat ja uudetkin harrastajat.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäLuciana
Päivämäärä:   29.1.12 18:24:46

Sääntöjä luultavasti muutellaan vähän väliä, että laatuarvostelusta saataisiin mahdollisimman tasapuolinen ja kaikki hyvin huomioon ottava. Ehdotukset sääntömuutoksista otetaan mielellään vastaan esimerkiksi WRJ:n foorumilla.

Mutta silti vain tunnut olevan kovin vastahakoinen muutoksiin.. Ymmärrän kyllä että ne "viralliset" ehdotukset halutaan jotain muuta kautta, mutta tässä ah-niin-hienossa keskustelussa ainakin minä olen vain saanut sinusta hyvin ristiriitaisen kuvan.. Välillä tuntuu kiinnostavan ja välillä taas tuntuu että ei kiinnosta ollenkaan koska asia ei ehkä itseäsi _henkilökohtaisesti_ miellytä :)

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäAmar (0408)
Päivämäärä:   29.1.12 18:26:14

Kun nyt vihdoin asiasta syntyi keskustelua, niin miksi se pitäisi "tukahduttaa" lopettamalla keskustelu täällä ja siirtämällä se sähköpostiin parin ihmisen välille? Jos on tehnyt päätöksen johon vain pieni määrä ihmisiä on vaikuttanut, kannattaa odottaa että kritiikkiä tulee jossain vaiheessa, ja kun sitä tulee niin siitä kannattaisi keskustella edes sitten jos keskutelua ei alunperin ole syntynyt..

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: annis
Päivämäärä:   29.1.12 18:31:31

Mitä jos tästä asiasta pistettäisiin ihan oikea kansanäänestys esille? Esim. täällä: http://pollcode.com/

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäOresama
Päivämäärä:   29.1.12 18:50:06

Minä lähetin WRJ'n ylläpidolle mielestäni aika hyvän mailin juuri kolme sekuntia sitten. Toivottavasti vastauksen kanssa nähdään ihan järkyttävästi vaivaa eikä vain tällä tavalla lauota jotain omia vääriä käsityksiä harrastajien mielipiteistä / massan miellyttämisestä / tuomareiden lisätöistä. Minä nimittäin ainakin näin vaivaa sen tekstin kanssa.

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: Hirnaus
Päivämäärä:   29.1.12 19:08:17

Itse olen miettinyt westernhevosten hankkimista ja tämän topan keskustelu teki aika lailla päätöksen mun unelmoinnille. Ennen en perustanut laatuarvosteluista, mutta nyt olen alkanut kiinnostumaan jaoksen alaisista kisoista ja tavoitteista. Westernkisojabei järjestetä lähes lainkaan villeinä, joten WRJn kisat olisivat ainoa majdollisuus kisata. Christa ei kuitwnkaan vaikuta yhtään mukavalta ylläpitäjältö ja tuo kisapolitiikka on kamala. Miksi pisteyttää sijoitusprosentein jos pääsääntöinen kisojen tulossysteemi on armpominen. Silloin kovaa työtä (vrt. Könttimäärä sijoituksia) ei palkita vaan arpa ratkaisee... Miten tietyn sijoitusmäärän kerääminen on helpompaa kuin arpakoneen rukoileminen? Ei kellään käy niin hyvää tuuria, että sijoitusprosentti on yli 80% tai voitto yli 50% - heihei ykköspalkinnot.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäAmar (0408)
Päivämäärä:   29.1.12 19:13:50

Hirnaus, olethan tietoinen VLRY:stä? ;) http://salidsbury.herobo.com/VLRY/

Voisko joku linkittää WRJ:n nykyiset sivut tänne, en viitsisi lähteä kuolettavan hitaan nettiyhteyteni kanssa niitä Googlesta tai täällä haulla haeskelemaan?

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: Tuire
Päivämäärä:   29.1.12 19:20:47

http://westernjaos.high-hopes.ws/

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäChrista W.
Päivämäärä:   29.1.12 19:34:46

Oresama, vastaan kyllä sähköpostiisi aivan yhtä asiallisesti kuin sinä sen minulle lähetit - en pysty lupaamaan, että vastaisin nyt sillä olen äärimmäisen väsynyt ja olen ollut koko viikonlopun töissä. Vastaan siis luultavasti viimeistään huomenillalla.

Toisekseen, haluaisin selventää asiaa WRJ:n ylläpidosta, kun se tuntuu olevan monelle epäselvää. WRJ:n ylläpitoon kuuluu yksi henkilö, minä. Sivuilla on nimellinen maininta Miragella ja Diamontelle, ja he ovat tosiaan olleet vain henkisiä tukia, eli voitte syyttää ainoastaan minua. :)

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: Hirnaus
Päivämäärä:   29.1.12 19:38:41

Amar, oho en oo ennen tommosesta kuullutkaan, kiitos linkistä :) mielenkiintonen yhdistys, toimintaa vaan aika laihasti. Ehkä pitäis itse ryhdistäytyä ja auttaa jos mun lännenhevosinto saa siivet alleen :)!

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjäkatyah.
Päivämäärä:   29.1.12 19:47:12

Katsoinpas minäkin millaiseksi WRJ:n sijoitusprosentti on tehty ja oho! 94-100% sijoitusprosentti täysiin pisteisiin! Kellä muka sellainen on? Ei todellakaan kellään... Ihan vertailuksi YLA:ssa riittää 85 % täysiin pisteisiin, 50% saa jo yli puolet.
Joo ei tule enää ykköspalkintoja, mutta eipä taida pienelle jaokselle riittää osallistujiakaan, joille niitä huonoja palkintoja jaella...¨

Todella ristiriitaista vaatia toisaalta 60 kisaa ja toisaalta olla himokisausta vastaan. Miksei 15 tai 20 kisaa riitä? Jujuhan on nimenomaan osata lopettaa kisaaminen silloin, kun heppa on huipulla (vrt laukkamaailma), ei väkisin raahata sitä enään puolikuntoisena hakemaan vikoja sijoja!

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäAmar (0408)
Päivämäärä:   29.1.12 19:50:51

Kiitos Tuire ^^ :)

Nyt kun pääsin noita WRJ-laatiksen kriteerejä katsomaan niin tuntuu kyllä että ei niitä ole "ihan" loppuun asti mietitty.. Sijoitusprosentti 94-100% täysiin kisapisteisiin?! Jo 50% on sellainen jonka eteen joutuu näkemään vaivaa, jos kerta kisoja on oltava se 60 kappaletta.. Mites esim. tuotoskilpailut? Kyllä sellaisissa sijoittumisesta vähintäänkin pitäisi jotain lisäpisteitä saada.

Varmasti hyvän & realistisen sijoitusprosentteihin pohjautuvan pisteytystaulukon suunnittelu on hankalampaa ja aikaavievempää kuin pelkkiin sijoituksiin pohjautuvan..

Tuli tuon aiemman ehdotukseni lisäksi mieleen se että entä jos sijoituksilla voisi saada tietyn määrän kisapisteitä, mutta täysiin pisteisiin voisi yltää vasta kun olisi merkattuna myös tietty määrä ei-sijoituksia?

Ja imo on typerää että hevosella on oltava rakenne- / liikekuva, miksei esim. pelkkä pääkuva riittäisi? Tietysti sillä ei samanlaisia pisteitä voisi saada kuin kokonaisella rakennekuvalla, mutta omistaja voisi sitten panostaa muihin osa-alueisiin entistä enemmän.

Ja miksei evm-sukuinen voi saada saman verran pisteitä kuin suvullinen? En väitä että sen välttämättä kuuluisikaan (tai ei kuuluisi), mutta miksi tuollaiseen päätökseen on päädytty?

(meni kyllä nyt vähän ohi topickin alkuperäisen aiheen, mutta en ole ensimmäinen tässä ketjussa siihen syyllistynyt :D Etanahitaan nettini vuoksi en myöskään mailiini viitsi raahautua tätä lähettämään, joten saa toki jättää viestini täysin huomioimattakin jos siltä tuntuu.)

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: --
Päivämäärä:   29.1.12 20:01:57

Kertoo jotain WRJ:n ylläpitäjän halukkuudesta kuunnella harrastajien mielipiteitä, jos ei näihin asiallisesti esitettyihin kysymyksiin viitsi edes vastata.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäChrista W.
Päivämäärä:   29.1.12 20:04:36

Amar, kuten olen tässä topicissa jo sata kertaa sanonut, hyviä, asiallisia ehdotuksia otetaan vastaan. Niinkuin WRJ:n sivuillakin taitaa lukea, kaikkia sääntöjä voidaan muuttaa, mutta ihan periaatteen vuoksi en jaksa raskaan työpäivän jälkeen kuunnella joidenkin kommenttien tapaista suoraa dissaamista aiheesta, jota varten olen nähnyt lukuisia ja jälleen lukuisia tunteja vaivaa.

Ehdotuksesi olivat ihan hyviä - kuvakysymys on muutenkin hieman avoinna (miten liikekuvasta voi arvostella rakenteen?), ja se luultavasti tulee muuttumaan suuntaan jos toiseen.

Ja joo, koko laatuarvostelua ei ole ehkä ihan loppuun asti mietitty, koska koko idea on jälleen monen vuoden jälkeen herätelty henkiin ilman mitään äärimmäisen hyvää ja toimivaa pohjaa - VRL:n aikaista WRJ-laatuarvostelua en päässyt pohjaa tehdessäni katsomaan ja käytössäni oli lähinnä muiden jaosten laatuarvostelut sekä joku vuoden 2005 aikainen WRJ-laatuarvostelu.

Apua suunnitteluun olen täällä pyytänyt jo muutaman kuukauden ajan, keskustelua asiasta ollaan käyty - toiset asiallisesti, toiset ei. Pakko myöntää, että provosoidun helposti (varsinkin tällaisina päivinä ja hetkinä) enkä jaksa yhtään kuunnella turhaa, asiatonta haukkumista (enkä nyt tarkoita, että esimerkiksi sinä olisit sitä harrastanut!).

Haluaisin kuitenkin, että ihmiset muistaisivat tässäkin kohdalla ottaa huomioon sen, että minun on vaikea yksin päättää kaikkien puolesta, mutta kun yleisön kommentti on vähän sitä sun tätä (niinkuin edellisessä topicissa, jossa lähinnä ilmoitettiin että jos menee näin niin en ilmoittaudu - eikä niinkään ehdoteltu yhtään sen parempia ratkaisuja) niin pakko minun on jotain päättää, että koko laatuarvostelun saisi ylipäätään pyörimään. Minä kun loppujenlopuksi olen uudelleenkyhännyt jaoksen pystyyn.

Toivoisin, että ihmiset muistaisivat, että minäkin tosiaan olen vain ihminen ja teen tätä ihan vain omaksi (ja muiden) iloksi vapaa-ajallani, enkä minäkään pysty mahdottomuuksiin. Siksi siis esimerkiksi turha dissaaminen latistaa koko homman ja saa ihmiset vain ärsyyntymään - ja varsinkin minut.

Anteeksi nyt kauheasti, tuli äärimmäisen sekava kommentti tässä mielentilassa ja väsymyksessä, oikeasti otan ihan mielelläni kannanottoja aiheeseen niinkauan kuin ne pysyvät oikeasti asiallisina ja jaokseen viitaten. Senkin takia toivoisin, että keskustelu käytäisiin jossain muualla kuin täällä, kun anonyyminä asiattomuuksien huutelu on niin äärimmäisen helppoa eikä aina sitten niin kivaa.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäChrista W.
Päivämäärä:   29.1.12 20:05:45

Ja vielä tuplaviivalle tiedoksi, minulla on (kuinka yllättävää) myös muutakin elämää virtuaalimaailman ohessa, en siksi päivystä tässä koneella ihan koko aikaa lukemassa topicceja ja vastaamassa sähköposteihin. En aio tästä kuitenkaan itselleni mitään leipätyötä hankkia. ;)

  Re: Kisatulosten valikointi
Lähettäjä: naurettavaa
Päivämäärä:   29.1.12 20:13:48

Hmm.

Jos kuvitellaan, että keskimääräinen luokkakoko kilpailuissa on 50 osallistujaa, ja 50:n ratsukon luokassa 7 ratsukkoa sijoittuu, niin silloin jokaisella osallistujalla on 14 % mahdollisuus sijoittua yhdessä kilpailussa.

Aina kun kilpailujen määrä kasvaa yhdellä, mahdollisuus siihen, että ratsukko sijoittuu kaikissa kilpailuissa, puolittuu. Siis mahdollisuus siihen, että sama ratsukko sijoittuu kahdessa kilpailussa, on 7%. Kolme kilpailua, 4.6 %.

Koska kilpailuja on laatuarvosteluun osallistuakseen oltava 60, se tarkoittaa sitä, että vain 0.23 % kaikista kilpailijoista on mahdollisuus täyteen sijoitusprosenttiin... Kahdella tuhannesta.

  Re: Kisatulosten valikointi
LähettäjäDiamonte
Päivämäärä:   29.1.12 21:55:06

Lähettäjä: naurettavaa
Päivämäärä: 29.1.12 20:13:48

Hmm.

Jos kuvitellaan, että keskimääräinen luokkakoko kilpailuissa on 50 osallistujaa, ja 50:n ratsukon luokassa 7 ratsukkoa sijoittuu, niin silloin jokaisella osallistujalla on 14 % mahdollisuus sijoittua yhdessä kilpailussa.

Aina kun kilpailujen määrä kasvaa yhdellä, mahdollisuus siihen, että ratsukko sijoittuu kaikissa kilpailuissa, puolittuu. Siis mahdollisuus siihen, että sama ratsukko sijoittuu kahdessa kilpailussa, on 7%. Kolme kilpailua, 4.6 %.

Koska kilpailuja on laatuarvosteluun osallistuakseen oltava 60, se tarkoittaa sitä, että vain 0.23 % kaikista kilpailijoista on mahdollisuus täyteen sijoitusprosenttiin... Kahdella tuhannesta.

---

Kannattaa tämä ottaa huomioon :)

En itsekään ymmärrä miksi ei voi vain ilmoittaa osallistumisen yhteydessä kummalla tavalla merkkaa kilpailut, mutta jos sijoitusprosentti on välttämätön, mielestäni sitä kannattaisi laskea reippaasti! Todennäköisyydet ovat aika pienet ykköspalkintoon näillä lukemilla :D

4 kommenttia:

Jasny kirjoitti...

Mahtava!

Anonyymi kirjoitti...

Jos haluat nähdä vastaukseni Oresaman viestiin, ole hyvä ja ota yhteyttä sähköpostitse, voin lähettää sinulle siitä kopion, kun kerta olet niin kiinnostunut. :)

TK kirjoitti...

Saattaa olla että otankin yhteyttä. Itse en kyllä ymmärrä, miksi ihmeessä tästä aiheesta ei voi käydä keskustelua julkisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Myös siitä taisin kirjoittaa Oresaman vastaukseen.