maanantai 9. tammikuuta 2012

WRJ on täällä taas

Blogikirjoittelu on jäänyt hieman vähemmälle IRL-kiireiden suhteen, vaikka aiheita olisi. Yksityiskuulumisia sun muita ilmestyy hieman myöhemmin, sillä tämä postaus käsittelee yleisempää asiaa.


WRJ palasi kuvioihin tuossa jonkin aikaa sitten. Ai että innostuin, sillä jo pitkään olin harmitellut jaoksen puuttumista ja tallissa tyhjän panttina seisovia westernhevosia. VLRY ei oikein koskaan ollut viehättänyt kovin monimutkaisilta vaikuttavien sääntöjensä vuoksi, joten olin jaksanut uskoa WRJ:n paluuseen.

Sivut yllättivät todella positiivisesti. Hienon lännenratsastusteemaisen ulkoasun lisäksi sivuilta löytyi kattavat kuvaukset joka lajista. Innostuneena ilmoitinkin jo itseni jäsenlistalle ja Qismatin jäsentalliksi ja ryhdyin kasaamaan westernhevosiani kisalistaksi.


Viime päivinä asiaan tuli kuitenkin uusi mutka, kun WRJ-laatista koskeva keskustelu  pääsi käyntiin. Ikävä kyllä ylläpitäjä ei tunnu ottavan kuuleviin korviinsa muiden toiveita, joten laatiksesta on muodostumassa minulle täysin turha. Sijoitus- ja voittoprosenteilla arvostelu vaatii kaikkien kisojen merkkaamista, mihin en missään nimessä tällä hevosmäärällä ryhdy. En minkään laatiksen takia.
(Kukapa haluaisi esimerkiksi Rafin joka ikistä kilpailua ryhtyä metsästämään ja merkkaamaan, kun sijoituksiakin on reilusti yli sata?)

Ehdottamani kahdella tapaa kisaosion arvostelu (hevosen omistaja saisi valita arvostellaanko hevonen sijoitus- ja voittoprosenteista vai pelkästään sijoitusten mukaan) sai täyden tyrmäyksen. Itselläni ei oikein riitä käsitys siihen, miten kahden erilaisen arvostelutavan käyttäminen muka teettäisi tuomareille lisää töitä - saman verran hevosia arvosteltaisiin joka tapauksessa. Ainakin oman käsitykseni mukaan sijoitus- ja voittoprosenttien arvoiminen on lisäksi enemmän aikaavievää kuin se tapa, jota muut laatikset käyttävät.

No, tämä oli ylläpitäjän päätös ja tällä mennään. Ikävä kyllä minun kannaltani WRJ:ssä kilpaileminen käy nyt täysin turhaksi, sillä ideana oli alun perinkin saada noita hevosia laatikseen asti. Voisihan sitä tietty kilpailla WRJ:ssä jälkeläisten mahdollisen laatiksessa menestymisen takaamiseksi, mutta katsotaan nyt. Alan tämän touhun myötä kääntyä sille ajatukselle, että joko VLRY tai ei Suomen puolella kilpailua ollenkaan.

Aika näyttää viitsinkö parin westernissä satunnaisesti kilpailevan yksityiseni kanssa harkita WRJ-laatista. Siihen asti, VLRY here we come.

3 kommenttia:

Puoliksi Paprika kirjoitti...

Vai että sitten tämmöistä. Meikäläinenkin toi ekaa kertaa heppoja, joilla mennään vain lännenratsastusta, mutta joo eipä paljoa kiinnosta kisata kun laatispalkintoihin tulee olemaan kaikilla kisaosuudesta nolla pojoa. En todellakaan rupea merkkaamaan kaikkia kisoja ylös.

Että onnea WRJ, paljon onnea, uusi harrastaja lopettaa ennen kuin kunnolla aloittaakaan, kun on tällaista kakkaa kisapistehomma.

Toisaalta, ehkä siihen tulee muutos. Jos ei tule, minun hevosilleni tulee muutos, nimittäin tallista virtuaaliselle hautausmaalle.

TK kirjoitti...

Jep jep... Varsinaisesti minulla ei ole mitään sijoitus- ja voittoprosenttisysteemiä vastaan ja onhan se hienoa, että joku laatis moisen systeemin ottaa käyttöön. Ikävä kyllä tässä tapauksessa on vaan tunnuttu tekevän niin kuin itse halutaan, eikä ajateltu asiaa muiden kannalta. Jokaisen kilpailun merkkaajat ovat kuitenkin harvassa verrattuna pelkkien sijoitusten merkkaajiin.

En silti ymmärrä, miksi jokin jaos haluaisi hankaloittaa entisestään lajin harrastajien elämää laatiksen kautta. Varsinkin kun kyseessä on kohtuullisen pienen suosion omaava laji...

Puoliksi Paprika kirjoitti...

No äläpä. Olikos se YLA, jossa on mahdollisuus arvioida joko tai, valinnan mukaan. Esim laukkureitahan ei ääliökään arvioi sijoitusmäärän perusteella, vaan tietenkin prosentin, ja suurin osa tahtoo pointsit sitten normiratsuilta sijoitusmäärän perusteella... Mutta tuohon nyt on varmasti joka ainoa muukin vedonnut.

Johhh. Että semmosta. Ei masennuta vielä.