Suku Legolla onkin pidemmän puoleinen, joten sain eräänä päivänä hienon älynväläyksen tehdä herralle ihan koko suvun kattava sukuselvitys. Sitä päätöstä tuli kyllä kirottua aika monta kertaa niinä tunteina, joita sukutaulun vääntämiseen uhrasin.
Tänään se sitten vihdoinkin valmistui! Niin silmät ristissä tuli kyllä tehtyä etten ole ihan varma siitä onko kaikki varmasti niin kuin pitää. Täytyy joskus hieman levänneenä ottaa pieni tarkistuskierros sen syövereihin.
Siinä koodeja näpytellessäni sain moneen kertaan todeta, että tämä nimi on tullut vastaan jo monta kertaa. Lopputulosta katsellessani tulinkin siihen tulokseen, että pelkästään tätä Legon laajennettua sukutaulua tarkastelemalla pystyy kertomaan aika paljon arabialaisen virtuaalihistoriasta.
Legon suku on alusta asti täynnä vanhoja nimiä, sillä jo ensimmäisen kolmen polven sisältä löytyy Dahabulaisia ja yksi SFM-hevonen. Kokonaisuudessaankin suku on suorastaan pelkkää vanhojen nimien leikkikenttää: Dahabu, SFM, KWB, Sunrise, Waterfall, Greymask, Wall's, Metsälä...
Sukua kun tarkemmin tutkii, niin heti sieltä kyllä pistää silmään tiettyjen nimien kertautuminen useampaankin kertaan. Paithan, Symphony, Sunflower's Al Sheikh ja Olympos Campiglion varsinkin tuntuivat hyppivän silmille lähes koko ajan. Aikoinaan olikin hyvin yleistä, että ne suositut hevoset jättivät useita jälkeläisiä (kymmenistä tosiaan puhutaan) ja näin ollen tietyt nimet näkyvät sukutauluissa nykypäivänäkin.
Ennen ei myöskään kaihdettu sukujen erilaista pituutta. Ehkä parhaita esimerkkejä on emän puolelta löytyvä Farr Spicee, jonka isän KWB Sumuqanin suku jatkuu pidemmälle, mutta emä Mojave Queen on evm-sukuinen. Menestyneestä orista haluttiin varsa, eikä tammojen valinta tuntunut olevan niin pilkuntarkkaa kuin nykyään.
Tätä sukua katsoessa näkee myös heti, minkälaista kilpailutyyliä aikoinaan arvostettiin. Näyttelyt olivat Se Juttu, ja kantakirjattu muotovalio oli heti laadukkainta jalostustavaraa. Onko siis ihmekään, että suurin osa Legon sukulaisista on vähintäänkin kantakirjattu. Kilpailutuloksia ei hevosilta juurikaan löytynyt ja kilpailulajien laatispalkinnot ovat harvinaisia. Itse asiassa vasta kuudennesta polvesta löytyy ensimmäinen lajilaatispalkittu hevonen (pidemmällä tosin yksi YLA-palkittu).
Mielenkiintoista oli myös huomata suvussa olevan hevosia, joiden eloa olen itse seuraillut. Pyörin harrastukseni alkuaikoina lähinnä omissa piireissäni, joten kaikki ns. vanhat nimet eivät ole minulle läheisesti tuttuja. Siksi minulle onkin aina erikoista bongata suvuista hevosia, joita muistan ihailleeni niiden ollessa elossa.
Monipuolisuudesta Legon sukua ei voi myöskään syyttää, löytyy sieltä nimittäin useampi expage-hevonenkin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti