sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Ai niin joku blogi

Hengissä ollaan, vaikka blogin (ja tallien...) perusteella ei siltä vaikutakaan!

Kirjoittelin tuossa aiemmin fooruminvaihdoksen jäljiltä omia tuntemuksiani Keskustasta ja sen vaikutuksesta harrastukseeni. Pelkäsin jo pahinta, mutta onneksi mielenkiintoni on edes joten kuten jaksanut pysytellä harrastamisessa uudesta foorumista huolimatta. Hieman olen jo alkanut sopeutua Keskustan käyttöön, mutta pakko myöntää että edelleen inhoan kyseistä foorumia suunnattomasti. Se on minun mielestäni epämiellyttävä käytettävä enkä erityisesti nauti siitä, että sivunpäivitysnappia saa hakata nyrkki pohjassa jos johonkin viestiin haluaisi vastata. Toisaalta topicien seuraamissysteemi on varsin kätevä, joten jotain hyvää on sentään olemassa.


Näin yleisesti ottaen harrasteluni on jatkunut varsin epäaktiivisena. Olen taas ollut muutaman kuukauden töissä tuurailemassa vakituisten talvilomia ja kesäkauden eli kesätöiden alku lähestyy kovaa vauhtia. Jaksamista virtuaalitouhuille löytyy siis lähinnä vapaapäivinä, jos silloinkaan. En kuitenkaan edelleenkään ota mitään stressiä tämän harrastuksen takia eikä se minua haittaa, vaikka tallit seisoisivat vuodenkin koskematta.

Pientä katsausta voisi silti tehdä siihen, mitä tallien suhteen on menossa. Viimeksi kirjoittelin kattavaa kuulumispostausta lähes tasan vuosi sitten, joten eiköhän ole ihan hyvä aika näpytellä tämä nyt alta pois.


Aloitetaan samasta mistä viimeksikin, eli al Qismat Arabiansista. Sama meno jatkuu, eli hevosia kertyy satunnaisesti ja ulkoasun vaihdos on edelleen kesken. Qismatin omaa blogia on tullut päiviteltyä satunnaisesti, mutta olen kyllä harkinnut sen yhdistämistä tämän blogin kanssa. Miksi pitäisin tallille omaa blogia, kun ei tämänkään pito suju sen aktiivisemmin...

Viime kesänä vielä aikana hevostalli.net pistin pystyyn suuren EJ-topikin. Sieltä tallin hevosmäärään tuli reilusti lisäystä ja riittipä kasvatteja jopa myyntiin asti. Kotiin jääneistä innostuin niin paljon, että tein niistä oikein oman esittelypostauksen jonka voi lukea täältä.

Qismat on tällä hetkellä horroksessa, niin kuin muukin arabiväki. Arabit eivät kuitenkaan ole jääneet taka-alalle, sillä yksi tämän hetken menossa olevista projekteistani on eräänlaisen arabi-infon kasaaminen. Teen hommaa täysin yksin joten meno on hidasta, mutta eiköhän tästä joskus valmista saada!


Wolf Creek Ranch horrostaa tällä hetkellä, vaikka westernporukka on alkanut osoittaa huimasti elon merkkejä. Yhdessä vaiheessa haalin Alegresta niin paljon hevosia, että hevoslistaukset alkoivat käydä ehdottomasti liian pitkiksi. Niinpä olin reipas ja matkin minitallin listausta, muuttaen hevoslistaukset roduittain omiin tabeihin. Tällä pärjää taas pitkälle! Rotuvalikoimasta on nostettava esille mangalarga, joita sain vihdoin ja viimein kunnolla talliin! Ensimmäisen mangalargani ostin jo Tijuanan aikoina juurikin Tijuanalta, mutta en sitten koskaan saanut aikaan ja Tijuanan lopettamisen myötä mangalargojen hankkiminenkin jäi sitten kokonaan. Nyt niitä kuitenkin on, pieni lauma evm-hevosia ja tuo yksi Tijuanan kasvatti!

Toivon kovasti että westernporukan elon merkit tarttuvat myös minuun. Haluaisin kovasti olla innostuneempi Wolf Creekistä, mutta tällä hetkellä motivaatiota ei sitten millään riitä kyseiseen talliin saakka.


Rainmaker Miniatures on myös pidemmällä hiljaiselolla. Suunnitelmia on kyllä kovasti ja erään tuontimyynnin avulla amerikanshettismäärääkin saatiin lisättyä, mutta toistaiseksi talli saa kerätä pölyä ja odottaa että innostun taas mineistä. Siihenhän ei tunnetusti vaadita muuta kuin se, että tylsänä hetkenä eksyn selailemaan ponejani.


Ravurit ja yksityiset ovat niin pölyssä, että niitä ei kannata edes mainita. Tiedän että varsinkin ravureiden suhteen täytyisi tehdä jotain päätöksiä, mutta toistaiseksi en vain ole pystynyt siihen. Haluan vahvasti uskoa että ravuri-innostus vielä palaa, sillä juuri ravureiden parista minulla on huimasti kivoja muistoja.


Myös uusi projekti on kohonnut jaloilleen, ponitalli nimeltään Feadan Ponies. Talli on tavallaan jo julkistettu sillä olenhan suoraan sinne jo ponejakin ostellut, mutta se on silti vielä niin kesken että teen sille ihan kunnon esittelypostauksen kunhan tulee kunnolla valmista.


Myös ARJ osoittaa jälleen elon merkkejä. ARJ laatuarvostelu palasi pitkän kuolleisuuden jälkeen takaisin minun ja Jasnyn hoidettavaksi. En ole tästä mitenkään innostunut sillä en haluaisi tässä tilanteessa näin paljon vastuuta jostain hoidettavakseni, mutta ei laatista voi täysin toimimattomaksikaan jättää. Aiheesta enemmän Keskustan topassa täällä.

Askellajipiireissä on viime aikoina ollut aika hiljaista, mikä sopii myös minulle. Jaoksen ja varsinkin sen blogin suhteen on suuria suunnitelmia, olisipa yhtä paljon aikaa ja jaksamista. Olen hieman pyöritellyt mielessä postausta aiheesta askellajiratsastus ja sen tilanne virtuaalimaailmassa, mutta sitä matopurkkia en ole vielä valmis avaamaan. Eiköhän senkin aika tässä tule ja ehkä samalla nähdään mihin suuntaan tilanne on viidessä vuodessa edennyt.


Että sellaista! Elossa siis ollaan ja tilausvarsakauppakin käy edes jonkun verran. Minun hevosistahan saa aina tilareita joten ei muuta kuin sähköpostia kouraan jos jokin kiinnostaa! Sen verran voisin tosin vinkata että mikäli tahdot varsasi nopeasti niin älä hyvä ihminen pyydä nimiehdotuksia! Minulla on tarpeeksi vaikeuksia keksiä omille hevosilleni fiksuja ja kivoja nimiä, joten en tiedä mitään kauheampaa kuin kanssaharrastajat ison tilausvarsalistan kanssa ja viimeisenä se kammottava lause: "nimiehdotukset olis kivoja :)".

(Ei tarvitse ottaa liian tosissaan, kyllä niitä nimiehdotuksia saa pyytää ja niitä parhaani mukaan kehitänkin mutta silti vihaan sitä hommaa yli kaiken!)

2 kommenttia:

Se Ionicin Sirpa kirjoitti...

Hei, mangalargat mainittu! Meillä Ionicissa olisi vielä muutama vanha, suvullinen mangalarga, osta pois. Kuoppaan ovat menossa muuten (tai no, ei siitä niin kauaa ole kun mietin taas, että mitä jos sittenkin... Saa niitä silti ostaa).
Noin muuten pitäisi ihan oikeasti tulla katselemaan ainakin Wolf Creekin hevosia ja kysellä tilausvarsoja ja astutuksia. Lupasinkin taannoin, joten jos sitä saisi aikaankin joskus. Ja hackneyponeja! Voi pojat.
Arabipuolesta en edes aloita, se on itselläkin ollut niin unohduksissa jo pitkän aikaa. Tarttis teherä jotaki...

TK kirjoitti...

"Tarttis teherä jotaki..." kuulostaa ihan siltä että se olis täydellinen motto myös mun virtuaaliharrastamiselle. Kovasti on ideoita ja ajatuksia, mutta mitään ei saa aikaan... :'D

Tervetuloa vaan ostoksille, tilareita ja astutuksia saa tosiaan aina. Kuinkahan kauan on ollut suunnitelmissa ihan kunnon kasvattimyynti Wolf Creekissäkin, mutta yllätys yllätys ei ole tullut saatua aikaan.

Mangalargat taidan jättää tällä kertaa väliin, täytyy nyt tuon oman pikku lauman kanssa ihmetellä että lähteekö tää touhu eteenpäin vai onko mulla vielä viiden vuoden päästäkin vain tuo pieni lauma eikä edes yhtään omaa kasvattia. :D