tiistai 30. maaliskuuta 2021

Pakollinen "uusi VRL ja Keskusta ei toimi" -postaus

 Valittelin tuossa Jasnylle kuinka lupaukseni yhdestä postauksesta per kuukausi meinaa kaatua jo alkuvuoteen. Meinasin että en halua kirjoittaa tämän hetken "pakkoaiheesta" eli uudesta VRL:stä ja Keskustan toimimattomuudesta mutta no, tässä sitä ollaan.


Tein tämän luonnoksen jo muutama päivä sitten, mutta itse tekstin kirjoitus ei meinaa ottaa sujuakseen. Tämä kuvastanee riittävästi nykyistä tilannetta virtuaalihevosteluni parissa. Tähän ei vaikuta pelkästään keskustan katoaminen, vaan tilanne olisi tullut vastaan joka tapauksessa. Long story short, takana on koronalomautusten vuoksi erittäin raskas talvi ja sama meno jatkuu. Oma jaksaminen alkaa olla ihan totaalisen lopussa. Siihen nähden keskustan katoaminen tuli hyvään saumaan, sillä tässä voi nyt hyvällä omatunnolla olla tekemättä oikeastaan yhtään mitään.

Olin jo aiemminkin harkinnut virtuaalihevostelun discord-kanavalle liittymistä, mutta keskustan kadottua se tuli tehtyä ikäänkuin pakon sanelemana. Kyseinen discord näyttäisi olevan tällä hetkellä ainoa kunnollinen tiedotuskanava sekä keskustaan että uuteen VRL liittyviin asioihin. Varsinkin VRL:n osalta sitä kyllä kaipaisi paljon parempaa tiedotusta asioista ja tässä huomaakin laitoksen omien tiedotteiden kömpelyyden.

Ht.netin virtuaalipalstaa olen käynyt välillä vilkuilemassa, mutta näyttäisi että sinne ei ole tapahtunut sen suurempaa paluuta. Harmi sinänsä, olisin kyllä itse ihan valmis palaamaan sinne takaisin vaikka onhan keskusta osittain osoittautunut käytössä paljon näppärämmäksi. Voi olla että htnettiä tulisi itsekin käytettyä nyt enemmän ellen olisi käytännössä tauolla, mutta nyt olen vain ihan tyytyväinen että ei tarvitse seurata virtuaalimaailman asioita kovin tarkkaan.

Keskustan takaisin toimimaan saaminen vaikuttaa todella hitaalta prosessilta. Nähtäväksi jää miten tässä käy, saadaanko palvelinta ollenkaan takaisin ja jos saadaan, onko koko foorumi kadonnut taivaan tuuliin. Noh, yhteisöllisyys on niin iso osa tätä harrastusta nykyään että eiköhän joku pistä uuden foorumin pystyyn. Sitä ainakin toivon, sillä jos jatkossa ollaan pelkän discordin varassa niin oma harrastukseni taitaa loppua siihen. En pidä siitä yhtään alustana tällaisessa käytössä, keskustelu on niin nopeatahtista että asiat hautautuvat viestitulvaan eikä esimerkiksi pari päivää vanhaan keskusteluun "voi" enää ottaa osaa niin kuin foorumilla.

Eipä tässä kai muuta kuin jatketaan odottelua.


No entäs se uusi VRL? Paljoa en ole siihen taukoiluni takia jaksanut tutustua, mutta vaikuttaa ihan näppärältä. Suorastaan rakastan hevosrekisterin jonojen poistumista! Omien hevosteni rekisteröinti on laahannut aina hurjasti jäljessä osittain juuri siksi, että hevoset jäävät jonoon ja tunnukset tulevat sitten joskus. Nyt tunnuksen saa saman tien ja esimerkiksi hevosen rekisteröinti samaan aikaan sen vanhempien kanssa onnistuu sujuvasti.

Lisäksi jos oikein tulkitsin discordin keskusteluista, tarkoitus olisi että värilistoihin saataisiin vihdoinkin eri kirjavuudet! Olen aina inhonnut, että VRL joutuu kirjavat rekisteröimään vain kirjavina.


Siinä taitaa olla se kaikki, mitä minulla on sanottavaa näistä aiheista. Tuskin olisin kirjoittanut kummastakaan, ellei kuukauden vaihtuminen olisi lähellä ja tämän kuun postaus tekemättä..

Ei kommentteja: