torstai 20. toukokuuta 2021

Tallihaaveita

Vaikka en nykyään harrastakaan kovin aktiivisesti, pohdin silti virtuaalijuttuja ja haaveilen uusista projekteista. Tällä hetkellä pyöritän viittä "aktiivista" tallia ja niiden lisäksi hiljaiselolla on muutama lisää. Silti pohdin vähän väliä kuinka kivaa olisi kasvattaa sitä ja perustaa tuollainen tila ja ja ja. Ajattelinpa hieman listata että millaisista projekteista olen viime vuosina haaveillut.



Ratsastuskoulu

 Monien muiden tavoin minäkin aloitin virtuaaliharrastuksen hoitajana ratsastuskoululla. Ehkä se johtuu siitä, mutta olen aina haaveillut ratsastuskoulun pyörittämisestä. Parasta siinä olisi luoda erilaisia tuntikäyttöön sopivia hevosia, sillä mielestäni ratsastuskouluissa on tietynlainen vapaus hevosten luonnin kanssa. Hevoset voivat olla mitä tahansa rotua tai vaikka risteytyksiä ja tietysti paljon ruunia! Siihen se sitten oikeastaan jääkin, sillä en kuitenkaan pystyisi olemaan aktiivinen ratsastuskoulun pidon tarinallisen puolen kanssa. En myöskään ole yhtään kärryillä ratsastuskoulujen nykytilasta, riittääkö niille edes kävijöitä ja hoitajia. Monestä syystä tämä onkin varmaan se ainoa haave jota en edes harkitse toteuttavani.


Pientalli

Hieman ratsastuskouluhaavetta sivuten olisi jonkinlainen pientalli erilaisine hevosineen. Jonkinlainen esikuva tälle haaveelle on aikoinaan toiminut Karsikon Talli, joka oli pieni muutaman ravisuomenhevosen reaaliaikaisesti etenevä kotitalli. Cascade Morgans on itse asiassa tältä pohjalta ajatuksensa saanut, mutta sille kävi kuten kaikille muillekin talleilleni - se räjähti käsiin. Suurin ongelma pientallin pidossa minulle olisikin hevosmäärän hallinta. 


Puoliveristen kasvatus

Tämä on haaveista ehkä hämmentävin, sillä en erityisemmin pidä puoliverisistä. Minun makuuni puokit ovat melko tylsää ja tasapaksua massaa sekä niitä on joka paikka täynnä. Toisaalta puokeille löytyy hurjasti hienoja kuvia ja se ehkä onkin yleensä haaveen lähtökohta. En kuitenkaan jaksa kilpailla hevosillani eikä puoliveristen maailmassa ole jalansijaa kisaamattomille hevosille, joten tämäkin jäänee haaveeksi vain.


Barokkitalli

Barokkirotuihin tutustuin muistaakseni KTS-Tallin kautta, josta ostinkin ensimmäisen andalusialaiseni. Olen oikeastaan aina halunnut kasvattaa barokkeja ja muutamia onkin tullut haalittua, mutta jotenkin ne ovat aina jääneet taka-alalle. Säännöllisesti kuitenkin katselen kivoja hevoskuvia ja haaveilen. Tässä on itse asiassa haave jonka toteuttamisen olen aloittanut jo useampaan kertaan, mutta jostain syystä aina jättänyt kesken. Eiköhän se vielä jonain päivänä toteudu, sillä pitäähän nuo tallin nurkasta löytyvät lipizzat ja pre:t saada johonkin käyttöön.


Suomenhevostalli

Voiko sitä todella olla suomalainen hevosharrastaja, jos ei edes vähän haaveile suokkitallista? Tämän yhdistäisin ehdottomasti pientalli-ajatukseen, jos sen toteuttaisin. No, toteutinkin kerran osittain perustamalla pienen westernsuokkitallin, mutta se projekti ei kauaa elänyt. Omistan kuitenkin melko lauman suokkeja yksityisinä ja muutaman tallin nurkkaan unohdettuna.


Vuonohevostalli

Jostain syystä rotuihin liittyviä tallihaaveita on paljon. Voisin toki harrastaa näitä kaikkia rotuja yhdellä ja samalla tallilla, mutta silti tykkään ihan hirveästi ns yhden rodun teematalleista. Vuonohevosista olen aina pitänyt.



Tässä ehkä ne päällimmäisinä mieleen tulevat haaveet. Eri rotuihin keskittyviä tallihaaveita saisin varmasti listattua enemmänkin, mutta nämä ovat ne useimmin ajatuksissa pyörivät.

Ei kommentteja: