torstai 25. marraskuuta 2021

Kuinka pitää hevosmäärä aisoissa?

 Otsikon kysymys on varmasti monelle tuttu, mutta onko kukaan löytänyt siihen ratkaisua?


Monesti näkee harrastajien tuskailevan paisuvan hevosmäärän kanssa ja tunnistan ongelman itsekin. Kiva pieni talli onkin yhtäkkiä sadan hevosen suurtalli ja järkevä hevosmäärä vain haave. Osa talleistani on sellaisia joiden kanssa en ole edes harkinnut rajoittavani hevosmäärää, mutta osan kanssa se oli ihan oikea tavoite. Paino sanalla oli.

Cascade on varmasti viimeisin esimerkkki. Alun perin halusin tallin jossa on yksi tai kaksi oria ja kourallinen tammoja, ei missään nimessä kymmentä. Nyt siellä on 4+1 oria, 10 tammaa ja 4 varsaa kasvamassa. Osittain syytän morganien ahtaita sukuja, sillä on täysin mahdotonta löytää valmiiksi suvullisista alun perin kaavailemaani yhdistelmää. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin vain siitä, etten osaa hillitä itseäni nähdessäni kivoja hevosia.


Mutta mikä neuvoksi? Miten ihmeessä hevosmäärän saisi ihan oikeasti pidettyä järkevänä?

 Kirjoitin aiemmin kuinka haaveilen paluusta ravimaailmaan. Ravurien kanssa ongelma on kuitenkin se, että kisakalenterit olisi vähän pakko pitää jonkunlaisessa järjestyksessä ja ajan tasalla. Siihen en kuitenkaan pysty, tiedän sen kokemuksesta sillä juuri siihen vanha ravitallikin kaatui. Ainoa ratkaisu olisi pitää hevosten määrä järkevänä, mutta miten ihmeessä se tehdään? Sen kun keksisi.

1 kommentti:

Minni kirjoitti...

Toi on kyl yks mysteeri...

Mä oon toisaalta vähän yllättynyt siitä että mulla on muutamassa projekissa pysynyt hevosmäärät jopa alle suunnitellun karsinamäärän ja oikeastaan se, että mulla on Storyssa tammoja lukuunottamatta oripuolella jopa tyhjiä karsinoita!!! on täysi ihme.

Tokihan oma virtuaaliharrastus on hitaalla alasajolla/uudistuksella joten ehkä sekin omalla tavallaan vaikuttaa siihen että millaista määrää hevosia sitä pitää per projekti ja toivottavasti kohta hevosten määrä alkaisi vain tippumaan kun niitä saisi laatiksiin ja sitä kautta sitten kuoppaan ja harrastusta ihan toisenlaiselle tolalle...