torstai 25. tammikuuta 2024

Wolf Creek Ranch 10 vuotta!

Tänä vuonna juhlitaan enemmänkin kuin vain al Qismatin synttäreitä - nimittäin Wolf Creek Ranch täyttää pyöreitä!

Tarkoitus oli kirjoittaa tämä blogiteksti vasta myöhemmin, mutta VRLn toimimattomuus tekee sivujen päivittämisestä melko mahdotonta. Loogista siis on kirjoitella blogiin.


Wolf Creek Ranch sai alkunsa vuonna 2014. Olin lopettanut suurtallin pidon jonkun aikaa sitten ja hevosia oli melkoisesti vailla kotia. Alun perin ranchin tarkoituksena oli pitää vain western- ja askellajirotuja, mutta totesin aika pian että se rajoittaa rotuvalikoimaa aika paljon. En kuitenkaan tehnyt asialle mitään, sillä ranch ei oikein koskaan ollut kovin korkealla tärkeysjärjestyksessä. Suurin ongelma tämän tallin kanssa on aina ollut ulkoasu, josta en loppujen lopuksi ole kovin paljoa pitänyt. Edellinen ulkoasun vaihto vei tilannetta vielä huonompaan suuntaan ja koko talli on ollut viimeiset vuodet aika syväjäässä. Nyt tälle tuli kuitenkin muutos, kun synttärien kunniaksi ranch muuttuu vanhaksi kunnon suurtalliksi!

Pohdin tuossa alkuvuodesta, että olisi kiva juhlistaa Qismatin 15v-synttäreitä uudella ulkoasulla. Selailin aikani kuluksi vapaasti kopioitavia ulkoasuja ja törmäsinkin lopulta yhteen, jonka totesin sopivan Wolf Creek Ranchille aivan loistavasti. Samaan aikaan hoksasin myös että tallillahan on synttärit tänä vuonna. Siitä lähtikin sitten iso sivujenrakennusurakka, sillä valmisulkoasussa oli tarjolla vain etusivu. Yleensä olen kovin laiska rakentelemaan ulkoasuja yhtään enempää ja tapana onkin ollut pölliä muilta talleiltani erilaisia koodinpätkiä milloin mihinkin, mutta nyt halusin jotain erilaista. Lopputulos on, ihme kyllä, tosi kiva!

Tällä hetkellä uusi ulkoasu on siis ollut livenä jo jonkun aikaa. Sivuttomat hevoset on sivutettu ja työstän parhaillaan niitä hevosia, jotka olivat vielä wanhassa ulkoasussa ja joiden sivut hajosivat hieman enemmän ulkanvaihdon yhteydessä. Kun ne on hoidettu, ovat vuorossa ne hevoset joilla on vanha ulkoasu. Sen jälkeen oven takana kolkuttelee vielä valtava lauma hevosia muilta talleilta, jotka muuttavat ranchille - meinasin listata ne jo heti alkuun, mutta totesin että tässä on ihan tarpeeksi työtä ilman niitäkin. Tulossa on vielä paljon hevosia erityisesti Dalekin raunioilta, Qismatin muut rodut (anglojen kohtalosta en ole vielä täysin varma), paljon vanhoja laukkahevosia (laukkakeskuksen adoptioitoiminto on paha juttu...) ja lisäksi tarkoitus olisi siivota kovin paisunut yksityishevosten lista.

Olen jo päässäni luonnostellut ostotopikkia Keskustaan, mutta sen saan luoda vasta kun kaikki listalla olevat hevoset ovat saaneet päivitetyt sivut. Sen sijaan myyntitopikeissa saan vierailla ja kävinkin tuossa jo tyhjentämässä Alegrea ja Jannican tuontitopaa. Sieltä löytyi heti muutama kokonaan uusi rotu: australianhevonen, australianponi, sardinianhevonen, suffolkinhevonen ja shire! Tulevaisuudessa olisi tarkoitus haalia erityisesti kylmäverirotuja, sillä niiden edustus on varsin pientä. Pääpaino tulee kuitenkin olemaan harvinaisissa, sillä esimerkiksi brittiläisille poniroduille on olemassa Feadan ja puoliveriset eivät oikein koskaan ole olleet se mun juttu.

Nykyisessä suurtalli-olomuodossaan Wolf Creek tulee todennäköisesti olemaan lähinnä hevosten keräilypaikka. Minusta tuskin on koskaan samanlaiseen järjestelmälliseen hevosten kasvattamiseen mitä esimerkiksi Ionic ja Namyshill harrastavat, mutta aina voi yrittää.


Keräileminen on kivaa. Alun perin palatessani virtuaaliharrastuksen pariin tauolta vuonna 2009 perustin juurikin suurtallin, enkä enää ymmärrä miksi siitä luovuin. Nyt tämä moka on onneksi korjattu.

Ei kommentteja: