sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Miksi ostin tämän hevosen? #1

Törmäsin jokin aika sitten Taciturnin virtuaaliblogiin ja erityisestä tämä mainio postaus jäi kummittelemaan mielessäni: Miksi ostin juuri tämän hevosen #1. Niinpä päätin törkeästi kopioida idean ja toteuttaa sen omilla hevosillani. Aivan mahtava idea!

Päätin valita tähän postaukseen kymmenen hevosta ja vähintään yhden joka (aktiivisesta) tallista sekä yksityisistä. Hevoset valitsin ihan arpomalla.



al Qismat Arabians - ox-o. Provans

Tuurilla osui ekalla kerralla oikeasti muualta ostettuun hevoseen! Provans on evm-sukuinen venäläisori, jonka ostin Najyasta yhdessä kolmen evm-tamman kanssa. Qismatin venäläiskanta on aina ollut tosi onneton ja ennen Provansia meillä oli vain yksi evm-ori. Toiselle orille oli siis tarve! En nyt muista mikä juuri Provansissa iski silloin, ehkä se oli vaan sopiva.


Cascade Morgans - mrg-t. Red Hot Mary

Tämä talli oli vielä hyvin alkutekijöissään, kun laitoin Keskustaan ostoilmoituksen morganeista. Yersinio vastasikin lähes saman tien, että vei juuri pari tammaa Alegreen - Maryn ja sen emän. Olin toki tammat jo nähnyt aiemminkin, mutta silloin olin vielä elätellyt jotain ihme haaveita siitä että talliin tulee vain western- ja yleispainotteisia morganeja. Pian toki huomasin että morgan kuin morgan on jo melkoinen löytö, joten hain molemmat tammat meille.  


 Feadan Ponies - she-o. Little Big Hero

Tämän evm-orin ostin kolme vuotta sitten. Feadan oli silloin aika alkutekijöissään ja olin jo ennen tallin perustamista ostanut lauman evm-shettistammoja Alegresta. Muistan että sopivaa shettisoria olin hakenut jo pidempään ja Heron löytäminen tuntuikin aika onnenpotkulta.


Rainmaker Miniatures - amh-t. Hide And Seek

Tämä vaatikin useamman arvontakerran, että arpa osui oikeasti ostettuun poniin. Tämän tamman ostin Alegresta muutaman muun kera. Alun perin tamma on peräisin HM:n jonkin aikaa pyörineestä Marshmallow Miniaturesista. Tämän ponin ostoon ei oikeastaan tarvittu muuta kuin se, että se oli myynnissä oleva mini. Ja tamma. Ostan käytännössä kaikki vastaan tulevat minit, erityisesti tammat. Sitä se keräilyongelma teettää.


Wolf Creek Ranch - sdb-o. HWA Jewel Gangster

Tämä ori tuli minulle käytännössä Jasnyn tuputtamana - kuten suurin osa omistamistani Hawan kasvateista. Eipä siinä, kivasukuinen yksipolvinen ori joka oli jo valmiiksi kisannut joten mikäpä siinä sellaista hevosta ostaessa.


Yksityiset - sh-o. Kaiholehdon Shamaani

Jälleen kerran muistutus itselle - oliskohan jo aika saada se yksityisten kasaussivu valmiiksi...
Eksyn välillä selaamaan myytäviä suokkeja ja joskus käy näin. Katselin Shakkia aika pitkään ja kun se ei mennyt kaupaksi, uskaltauduin tekemään tarjouksen. Kivasukuinen kisattu ori ja joku siinä vaan inspiroi välittömästi.


al Qismat Arabians - ox-t. Ewia Wid

Widin tyhjennysmyyntiin oli hankala päästä käsiksi, mutta onnistuin kuin onnistuinkin haalimaan sieltä muutaman upean hevosen! Kolmepolvinen ppa-tamma Ewia on yksi niistä. Melkein jo pelkästään widiläisyys riittää syyksi, mutta sukukin on varsin kiva. Lisäksi onnistuin nappaamaan myös tamman emän, Dahabu Ewan.


Cascade Morgans - mrg-o. Glamglare Jeremy Rocket

Jeremyn ostin jo Wolf Creekiin aikoinaan Alegresta. Hieno kivasukuinen valmiiksi kisattu ori, miksipä sellaista ei ostaisi? Cascadea suunnitellessa päädyin hyvin pian siihen että Jeremy muuttaisi sinne ja siitä onkin tullut jo vallan mainio tarinahevonen! WRJ-laatis kutsuu hyvin pian ja heitinpä orin tuossa huvikseni WRJ:n Summer Champions -kisaankin. Ja miten siellä sitten kävikään - Jeremy nappasi reiningfinaalista voiton ja tittelin WRJ Summer Champions 2020 Reining 1st! Tästä hevosesta voin olla jo vähän ylpeä.


Feadan Ponies - wA-o. Dawnbreaker

Daren ostin Daelwynin lopetusmyynnistä muutaman muun welshin kanssa. Tämä ori oli oikestaan pakko saada, sillä olin jo vähän silmäillyt sen poikaa mahdollisena puolisona tammalleni Hafwenille. Feadan on ollut vähän horroksessa viime aikoina joten sekään asia ei sitten vielä edennyt minnekään, mutta ehkä vielä joskus...


Rainmaker Miniatures - amh-t. Daisy May

Minitallin osalta näitä on varmaan vähän tylsä lukea, mutta tämän kanssa oli sama juttu kuin edellisenkin: myynnissä oleva mini(tamma). Tämän ostin eräästä tyhjennysmyynnistä muutaman muun tamman kanssa ja aika kiva siitä on tullutkin.



Siinä on nyt kymmenen hevosen miksi tämänkin ostin -pohdinta. Tätä oli tosi kiva tehdä, täytyy jatkaa jossain vaiheessa! Pelkästään Qismatista ja Wolf Creekistä saisi varmaan monta kivaa tarinaa aikaiseksi.

Ei kommentteja: