torstai 6. elokuuta 2020

Kasvatusrotupohdintaa

Wolf Creek Ranchissa on ollut ulkoasunvaihdos meneillään jo tovin ja tulee varmaan jatkumaan monta vuotta. Ulkoasunvaihdoksen aloituksen myötä tein vähän suurempaa hevoskarsintaa ja vaikka olen vain tarjonnut hevosia ostotopiin, niitä on mennyt kaupaksi jo kiitettävän paljon. Jos joku blogin lukija haluaa kurkata tarjontaa, myytävien lista löytyy täältä.

Myytävien hevosten listaa kasatessa tallin rotuvalikoima karsiutui melko rajusti. Tämänhetkinen rotuvalikoima löytyy uuden ulkoasun myötä asukkaat-sivulta, ja käsittää vain kymmenen rotua. Jako askellaji- ja westernhevosten välillä on karkeasti puolet ja puolet.

Silti huomaan vähän väliä miettiväni, että jos vähentäisi vieläkin. Erityisesti huomaan kiinnostukseni askellajirotuja kohtaan tippuneen, vaikka hevoseni eivät kilpaile eli painotuksella ei pitäisi olla mitään merkitystä.

Yhtenä ehkä yllättävimmistä pudotuspohdinnoistani kohdistuu saddlebrediin. Jos ihan rehellisiä ollaan, suurin syy saddlebredien omistamiseen on minun kohdallani Hawa Gaited Horsesin ja Jasnyn vaikutus. Rotu ei itsestään varmaan koskaan olisi juuri kiehtonut, ellei Jasny olisi ollut niin tehokkaasti tyrkyttämässä kasvattejaan minulle. Niinpä nyt Hawan poistuttua keskuudestamme, on myös minun saddlebredintoni poistunut samaa tietä. Rotu oli kuitenkin niitä ensimmäisiä joiden varaan koko talli on rakennettu, joten siinä ehkä suurin syy, miksi epäröin rodun poistoa.

Toisaalta samaan aikaan houkuttelisi hankkia vaikka mitä uusia rotuja. Pasot ovat pitkään olleet hankintalistalla ja barokkirotuja olen aina halunnut kasvattaa. Puhumattakaan muista  roduista.

Myös Feadan on vähän jäänyt, vaikka intoa poneillekin olisi. Ei kuitenkaan niin paljoa, että jotain saisi aikaan. Toisaalta en jaksa nykyään stressata yhtään siitä, että tallit vaan seisoo eikä mitään tapahdu. Aikaa ja jaksamista virtuaalihevostelulle on nykyään niin vähän, että teen ihan suosiolla sitä mitä huvittaa ja loput saa vain odotella.

Menin tosin uhoamaan, että VAHY ainakin valmistuisi lomani aikana. Saas nähdä, nimittäin olen tässä kovaa vauhtia puuhannut ihan uutta talliprojektia. Koskahan sitä oppisi ettei uutta kannata rakentaa, kun vanhatkin kaipaisivat korjausta.

Ei kommentteja: