keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Historiapohdintaa

Qismatin päivitys on edelleen erittäin jäljessä, ei millään meinaa löytyä aikaa ja jaksamista päivittää noin yhdeksän AHAC-shown tuloksia useammalle kymmenelle hevoselle - kai noita kilpailevia alkaa jo viitisenkymmentä olla. Vähitellen sitä kyllä tässä yritän päästä aloittelemaan.


Sattuipa tässä jälleen silmääni hevoset.comissa erään Ravenwood Ranchin esittely. Pieni ärsytyksenpoikanen heräsi jälleen, pidin nimittäin Ravenwood Arabians -nimistä tallia joka toimi joskus vuoden 2005 paikkeilla. Vaikkei tämä uusi Ravenwood täysin saman niminen olekaan, pistää se silti ärsyttämään. Pitäjälle tästä tallin perustamisen jälkeen huomautinkin, mutta ei tuntunut liikuttavan.

No, epäsuorasti tästä otsikon asiaan. Joskus näkee, että virtuaalitallien etusivuilla kerrotaan kyseisen tallin olevan perustettu vuonna 200jotain, tosin eri nimellä. Useamman nimen- ja toimintamuodonvaihdoksen jälkeen onkin sitten päädytty tällä hetkellä elossa olevaan talliin, mutta tallin sanotaan olevan perustettu sinä vuonna 200jotain, jolloin se ensimmäinen talli perustettiin. Itse en oikein tiedä mitä mieltä tästä olisin, sillä eihän talli silloin ole se talli, joka kauan sitten perustettiin vaan ihan eri talli - olkoonkin että hevoset saattoivat siirtyä tallin mukana.

Jos tätä toimintatapaa käytettäisiin, voisin väittää Qismatin olleen toiminnassa jopa vuodesta 2005, eli Ravenwood Arabiansin ajoista lähtien. Tämän voisi perustella sillä, että osa nykyisistä hevosista on ollut mukana touhusta jo Ravenwood Arabiansista asti. Beldaranin ostin varsana muistaakseni suoraan Ravenwoodiin, ellen jopa aikaisemmin. Laku ja Picasso asuivat Ravenwoodissa, Remus taas on sen tallin kasvatteja.

Tarkalleen en muista kuinka monta kasvattia Ravenwood's -liitteen alle syntyi, sillä tallin sivut hävisivät geon mukana. Varsoja on kuitenkin syntynyt jo toukokuussa 2005. Remuksen lisäksi yhtään Ravenwoodilaista ei taida enää olla liikenteessä. Tämän postauksen myötä tosin olen alkanut miettimään jonkun vanhan kasvattini henkiin herättämistä. Yleensä en tätä henkiinherättelyä kannata, mutta muutama todella kivasukuinen kasvatti Ravenwoodissa syntyi joista olisi ainakin minulle iloa nytkin.


Sattuipa tässä selatessa silmiini erään vanhan kasvattini, Pilviponin Papillonin jotkut sivut. Kasvattaja on näemmä väärin merkitty, mutta tamma syntyi Pilviponin Tallissa. Emä Beata oli mukana Ravenwoodissa, mutta muistaakseni lopetettiin tallin lopettamisen jälkeen. Ehkä Qismatin juuret ovatkin jo Pilviponin Tallissa asti?

Ei kommentteja: